Παρασκευή 28.02.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Το κόμμα και το υποκόμμα

21.03.2017

Μ’ αυτά και μ’ αυτά μαζεύει η ώρα που θα κληθεί ο Μητσοτάκης να γίνει πρωθυπουργός, για να κρατάμε και την επετηρίδα των  «γόνων  οικογενειών», και η Νέα Δημοκρατία να επανέλθει στην εξουσία για να μας σώσει και αυτή με τη σειρά της.

Δύο πολιτικές παρατάξεις  από ότι φαίνεται θα είναι οι αντίπαλοι του Μητσοτάκη , ένα κόμμα , ο ΣΥΡΙΖΑ, και ένα υποκόμμα , η καραμανλική πτέρυγα της Νέας  Δημοκρατίας  που δηλώνει πίστη και αφοσίωση στον άλαλο πρώην πρωθυπουργό , ο   οποίος  μαζί με τον Πάπα διεκδικεί το αλάθητο με μεγάλη επιτυχία.

Και αν ο ΣΥΡΙΖΑ εξ’ ορισμού , θεσμικά και «ιδεολογικά» είναι αντίπαλος στη φιλελεύθερη πλατφόρμα του Μητσοτάκη σίγουρα δε θα περίμενε να ασκηθεί τόσο γρήγορα εσωκομματική  αντιπολίτευση όπως συνέβη εσχάτως με εκφραστές τους Μειμαράκη, Παπακώστα , Βλάχο και λοιπούς   φερέφωνες ,ας επιτραπεί η λέξη, του Καραμανλή.

Ο ΣΥΡΙΖΑ και οι λαϊκοδεξιοί  έχουν  διαφορετικές  αφετηρίες αλλά συγκλίνουν πολιτικά στον λαϊκισμό και στις αυταπάτες και στον Καμμένο , ο οποίος πολύ ευχαρίστως θα γύριζε πίσω στην πατρογονική εστία υπό του πρώην πρωθυπουργού .

Από αυτή τη σύγκλιση προκύπτει  η πολιτική αθώωση του Καραμανλή για την τραγική περίοδο 2004-2009 με την μεγαλύτερη οικονομική εκτροπή πανευρωπαϊκά από τον Τσίπρα και η αγιοποίηση του από τους λαικοδεξιούς και η αναγωγή του σε χρυσή εφεδρεία της Νέας Δημοκρατίας. Για πότε άραγε όμως ; Πριν η μετά το σκίσιμο των μνημονίων;

Η συναντίληψη των δύο   επικυρώθηκε με την εκλογή του ΠτΔ Παυλόπουλου ο οποίος άφησε το αποτύπωμά του ως υπουργός, διογκώνοντας ακόμη περισσότερο το χοντρό κράτος συντελώντας και αυτός  τα μέγιστα για την οικονομική καταστροφή της χώρας .

Βέβαια φημολογείται  έντονα ότι έγινε πρόταση και στον  Κώστα Καραμανλή. Eνδεχομένως αν γίνονταν δεκτή να έβγαζε και τον ίδιο από την ιδιότυπη βουλευτική αργομισθία του καθώς ο ίδιος σιωπά έξι χρόνια τώρα, μιλά μόνο με διαρροές, αποφεύγοντας να πει οποιαδήποτε κουβέντα για το διπλασιασμό του χρέους στη διάρκεια της πρωθυπουργικής του θητείας  .

Για τον μεν Καραμανλή  ο Τσίπρας έχει δώσει  πολιτική άφεση για τον δε Παυλόπουλο  η ζωή και το σύστημα με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ  του επιφύλαξαν να γίνει Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ο Μητσοτάκης αργά ή γρήγορα θα κυβερνήσει αλλά δεν θα πάρει λευκή πετσέτα , όχι μόνο από τους πολίτες , αλλά κυρίως από τους εσωκομματικούς αντιπάλους  και στην περίπτωσή του  πια ισχύει το «αν έχεις τέτοιους φίλους τι να τους κάνεις τους εχθρούς».

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΝΤ. ΚΡΕΜΜΥΔΑΣ