Κυριακή 09.05.2021 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Επιτέλους, ας κάνει κάποιος κάτι σε αυτό τον τόπο

09.11.2020

Του Χρήστου Κοντού

Κώστας Αγοραστός Περιφερειάρχης Θεσσαλίας: «Από το Μάιο η Περιφέρεια Θεσσαλίας με στρατηγική αλλά και με πρόβλεψη, είχε δώσει 20 εκατομμύρια ευρώ στα Νοσοκομεία της Θεσσαλίας, για να ετοιμαστούν.
Πόσο έτοιμα είναι σήμερα; Τι έχει κάνει ο Διοικητής της 5ης ΥΠΕ; Τι κάναν τα Νοσοκομεία; Δεν έχει πάει κανένας ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός, ενώ τους έχουμε δώσει 8 εκατομμύρια ευρώ για αγορά εξοπλισμού. Ακόμα δεν έχουν κάνει καμία προμήθεια, δεν έχουν πάρει ούτε ένα μηχάνημα.
Δώσαμε 12 εκατομμύρια για 255 προσλήψεις. Πού πήγαν αυτές οι προσλήψεις; Γιατί αυτή τη στιγμή έχουμε έλλειψη σε γιατρούς και ΜΕΘ; Θα ήταν πληρωμένα για 2 χρόνια από το ΕΣΠΑ».
Στέφανος Μυλωνάς διευθυντής της Παθολογικής κλινικής: «Εδω και τώρα ,όλοι μαζί..οι γιατροί του ΓΝ Τρικάλων καθώς και το ιατρο-νοσηλευτικό προσωπικό των Κέντρων Υγείας ,να συνδράμουν στην κοινή προσπάθεια για την αντιμετώπιση της πανδημίας..
Τώρα ,δεν αναζητούνται νέοι γιατροί, αλλά καταζητούνται-“WANTED”. Και βεβαίως “WANTED”, οσοι οδηγήσανε το ΕΣΥ και το ΓΝΤρικάλων σε αυτή την κατάσταση, με τα λάθη τους και τις παραλείψεις τους…».

Αν σε όποια άλλη σοβαρή χώρα γινόταν αυτές οι καταγγελίες ο υπουργός Υγείας θα έπρεπε να έχει πάρει με το καλημέρα το κεφάλι όλης της 5ης ΥΠΕ Τρικάλων, από το διοικητή και τους υποδιοικητές, μέχρι και τους υπευθύνους που διαχειρίστηκαν αυτά τα κονδύλια και να διατάξει διαχειριστικό έλεγχο…

Παράλληλα θα έπρεπε να παρέμβει η Δικαιοσύνη που τον τελευταίο καιρό κερδίζει την εμπιστοσύνη του κόσμου, αφού μέχρι τώρα μόνο στα Τρίκαλα έχουμε πάνω από 8 θανάτους και δεκάδες στη Θεσσαλία και την Φθιώτιδα που είναι η ευθύνη της 5ης ΥΠΕ.

Επιτέλους ας αρχίσει κάποιος να ξηλώνει το πουλόβερ… Για ανθρώπινες ζωές μιλάμε!!!