Σάββατο 21.05.2022 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

ΣΥΡΙΖΑ: Είσαι αστός… τι δεν καταλαβαίνεις;

06.07.2020

Του Χρήστου Κοντού

Αν κάποτε μιλούσες για ΣΥΡΙΖΑ και αριστερά, το ταύτιζες με τα κινήματα που πάλευαν για μια σειρά από κοινωνικά ζητήματα. Οι κινηματικές διαδικασίες ήταν στο DNA των ΣΥΡΙΖΑΙΩΝ και μέσα από συλλογικότητες, δεν έχαναν την ευκαιρία να το δείξουν σε κάθε συγκέντρωση ή παράσταση διαμαρτυρίας.

Κι όμως αυτό, όχι μόνο έφτασαν τα 5 χρόνια εξουσίας να το απολέσουν… αλλά κάθε τέτοια προσπάθεια πλέον προκαλεί σχεδόν γέλωτα… όπως και η παρουσία του βουλευτή Σάκη Παπαδόπουλου μετά της συζύγου του… (μόνο τραπεζομάντηλο και τα ταπεράκια για weekend δεν πήραν μαζί), αλλά και των άλλων μελών των δύο νομαρχιακών επιτροπών Τρικάλων και Καρδίτσας (Μάλιστα κάποιοι από αυτούς έχουν πολύ περισσότερα χρήματα απ’ όσα είχαν όλοι  οι άλλοι μαζί οι συγκεντρωμένοι).

Η απόλυτη αστικοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος σε θέματα που αφορούν τις ΑΠΕ για τις οποίες φέρει τεράστιο μέρος ο πρώην υπουργός Φάμελλος και φυσικά η κυβέρνηση που συμμετείχε, μοιραία οδηγεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε άλλα μονοπάτια, αυτά της εξουσίας, με την οποία έφτασε αυτό το μικρό χρονικό διάστημα να διαποτιστεί ως το μεδούλι. Οι αποκαλύψεις για μια σειρά από σκάνδαλα που έρχονται ως χιονοστιβάδα, προκαλώντας vertigo στον πρόεδρό του Αλέξη Τσίπρα, κάνουν κάθε προσπάθεια συμμετοχής των μελών του σε τέτοιες συγκεντρώσεις να φαντάζει παράταιρη και πολλούς πρώην συντρόφους τους που έφυγαν πριν πέντε χρόνια τέτοιον καιρό, να γελούν με την κάζουαλ εμφάνιση των ανδρών και τα αέρινα φουστανάκια και τα κολάν των γυναικών που ανέβηκαν στα βουνά να πάρουν τον αέρα τους και να φωτογραφηθούν για τα ΜΜΕ.

Θα πρέπει να γίνει λοιπόν κατανοητός στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και ο νέος τρόπος λειτουργίας των αστικών κομμάτων (δεν είναι κακό να αποδέχεσαι τον ρόλο σου), γιατί δεν είναι μακριά που σε ανάλογες συγκεντρώσεις θα τους θεωρούν ταξικούς αντιπάλους… και δεν θα τους ανέχονται απλά, όπως χθες…