Παρασκευή 05.03.2021 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Και τώρα τι θα γενούμε χωρίς καρναβάλια;

27.02.2020

Καρναβάλια γιοκ! Και τώρα τι θα κάνουμε χωρίς καρναβάλια; Παραφράζοντας το γνωστό ποίημα του Καβάφη, δεν μπορεί να μην αναλογιστεί κανείς την τραγικότητα τούτης της χώρας στο σύγχρονο νεοελληνικό κράτος.

Τι θα κάνουμε χωρίς αυτούς που κρύβονται πίσω από μάσκες και κράνη και βαράνε τους παππούδες και τα παιδάκια γιατί θέλουν να υπερασπιστούν την γη τους; Την γη των προγόνων τους, την γη που για χιλιάδες χρόνια ήταν η γέφυρα πολιτισμών… προσφύγων και μεταναστών… αλλά που πάντα όμως κρατούσε όλους αυτούς τους κατοίκους εκεί…

Την γη που πριν μόλις 5 χρόνια έδινε ψωμί και νερό σε όσους περνούσαν από τα παράλια απέναντι… αλλά σε όσους όμως μπορούσε να αντέξει.

Την γη που οι άνθρωποί της έγιναν παγκόσμια σημαία για τον αλτρουισμό τους. Τους ανθρώπους που και σήμερα δεν τα βάζουν με τους πρόσφυγες και τους μετανάστες αλλά με το άχρηστο κράτος και τους άχρηστους κυβερνώντες που δεν μπορούν να διαχειριστούν την κατάσταση και αντί να σκύψουν το κεφάλι, στέλνουν τα ΜΑΤ ως στρατό κατοχής και προσπαθούν να μας πείσουν με τα βοθροκάναλά τους, πως έχουν δίκιο.

Τα ΜΑΤ που ΒΑΡΑΝΕ στο ψαχνό γέρους και μικρά παιδάκια… ΤΑ ΜΑΤ που αντί να κατεβάσουν τις ασπίδες για τα 700 ευρώ μισθό σηκώνουν τα γκλοπ στους γονιούς τους και στους γιους και τις κόρες τους. Οι αστυνομικοί που τελικά μπρος το μεροκάματο καταπατούν το ΣΥΝΤΑΓΜΑ το οποίο είναι ταγμένοι να υπηρετούν.

Γιατί το ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, όσο κι προσπάθησαν οι μασκαράδες της πολιτικής να το αλλάξουν, είναι γραμμένο με αίμα και αγώνες από το λαό για το λαό και όχι για τους εκάστοτε κυβερνώντες.

Και τώρα τι θα κάνουμε χωρίς καρναβάλια και μασκαράδες; Τι θα κάνουμε χωρίς πολιτικούς σωτήρες που με την τακτική τους δίνουν βορρά στους Τούρκους τα νησιά μας;

ΤΙ είναι τελικά ΠΡΟΔΟΣΙΑ; ΠΩΣ ΘΑ ΤΗΝ ΟΡΙΟΘΕΤΉΣΟΥΜΕ στην Ελλάδα της κρίσης και ποιους θα ορίσουμε ΠΡΟΔΟΤΕΣ από την μεταπολίτευση και μετά; Γιατί σίγουρα υπήρξαν…