Κυριακή 07.03.2021 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Κανείς δεν πρέπει να λείψει από την κάλπη

06.07.2019

Του Χρήστου Κοντού

Και να που φτάσαμε πάλι (κοντά τέσσερα χρόνια μετά) να μιλάμε για το τι θα πράξουμε την Κυριακή που θα βρεθούμε στις κάλπες…

Και να που πάλι μας φέρανε να έχουμε να επιλέξουμε και πάλι τον λύκο ή την αρκούδα. Την αρκούδα που ξέρουμε και τον λύκο που πριν τέσσερα χρόνια υφάρπαξε με στολή προβάτου την ψήφο του Ελληνικού λαού, στερώντας του τελικά την ελπίδα για κάτι διαφορετικό που διακήρυττε.

Μόνο που τούτη τη φορά δεν τάζει κανείς τίποτα, απλά δείχνουν τα δόντια τους και θα πρέπει εμείς να τα μετρήσουμε να δούμε σε ποιανού το στόμα θα υποφέρουμε λιγότερο… γιατί το σίγουρο είναι πως θα μας δαγκώσουν.

Πολλοί είναι αυτοί που διαβάζοντας το άρθρο θα αντιδράσουν. Θα υποδείξουν ενδεχομένως κάποια μικρότερα κόμματα λέγοντας πως λύση υπάρχει.

Σίγουρα πάντως λύση δεν είναι η αποχή… Τούτη τη φορά δεν πρέπει να χαρίσουμε σε κανέναν τη χώρα, χωρίς τη δική μας συμμετοχή.

Το μεγαλύτερο στοίχημα αυτών των εκλογών είναι η συμμετοχή του κόσμου στην εκλογική διαδικασία. Αυτή θα κρίνει και το αποτέλεσμα.

Θα πρέπει παρά τον καύσωνα να επιλέξουμε την σκιά… του παραβάν, γιατί δεν έχει να κάνει μόνο με το δικό μας μέλλον, αλλά με των παιδιών μας.

Με βάση το δικό τους μέλλον πρέπει να ψηφίσουμε, αν θέλουμε να τα έχουμε δίπλα μας, σε τούτη τη χώρα και όχι μετανάστες με πτυχίο.

Αν θέλουμε να υπάρξει αύριο θα πρέπει να ψηφίσουμε με βάση το εμείς και όχι το εγώ… να πούμε όχι σε όσους μας χτυπούν την πλάτη και μας κλείνουν το μάτι…

Να πούμε όχι σε αυτούς που μας επιβάλλουν και να επιλέξουμε εμείς αυτούς που θέλουμε…

Για να μπορούμε να βρίζουμε βρε αδερφέ ακόμη και τις επιλογές μας…