Δευτέρα 01.06.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Γιώργος Ηλιάδης: «Πολιτική από τους πολίτες για τους πολίτες»

25.02.2019

Τα χρόνια της κρίσης έχουμε δει στην Ελλάδα να αναγεννώνται όλες οι μορφές της Πολιτικής και Κοινωνικής Συντήρησης από την πιο ήπια έως την πιο ακραία, νεοναζιστική και απάνθρωπη εκδοχή τους.

Αυτό που λείπει από τη χώρα μας είναι ένα πραγματικά Λαϊκό, Πατριωτικό, Δημοκρατικό και Προοδευτικό κίνημα. Ένα κίνημα των ανθρώπων της δημιουργίας και της κοινής ΛΟΓΙΚΗΣ που θα αλλάξει τα πράγματα και θα κάνει την Πατρίδα μας μία κανονική ευρωπαϊκή χώρα για την οποία θα είμαστε ξανά περήφανοι. Να δούμε δηλαδή ξανά την Ελλάδα να είναι πρωτοπόρος των εξελίξεων και να αποτελεί παράγοντα Δημοκρατίας, Σταθερότητας, Οικονομικής Ευημερίας και Συνεργασίας. Όχι μόνο στα Βαλκάνια αλλά σε ολόκληρη την Ευρώπη και τον κόσμο, αξιοποιώντας ταυτόχρονα τα γεωστρατηγικά και ενεργειακά της πλεονεκτήματα και κυρίως το μεγάλο ανθρώπινο κεφάλαιο σε νέους εργαζόμενους και επιστήμονες.

Για να γίνει όμως αυτό χρειάζεται ΜΙΑ και μόνο προϋπόθεση. Χρειάζεται η Συμμετοχή των απλών ανθρώπων και η Πολιτική Βούληση να ξαναπάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας.

Είναι το πιο απλό και το πιο δύσκολο πράγμα ταυτόχρονα. Πρέπει όμως να αντιληφθούμε πως τα μεγάλα συλλογικά μας προβλήματα δεν θα λυθούν ως δια μαγείας αν δεν τα λύσουμε εμείς ίδιοι. Καμιά ελίτ στις Βρυξέλλες δεν θα αντιληφθεί το ζήτημα της υπερφορόλογησης αν δεν παρουσιάσουμε εμείς που ζούμε το πρόβλημα και πολλοί περισσότερο οι μικροί και μεσαίοι επιχειρηματίες τις προτάσεις μας για την επίλυση του. Κανένας οικονομολόγος από την Φρανκφούρτη δε θα κατανοήσει τα «κόκκινα δάνεια», την έλλειψη ρευστότητας στην αγορά και την αδυναμία παροχής ευκαιριών στους νέους που δεν έχουν το κεφάλαιο για να ξεκινήσουν μια νέα δουλεία ή στους νέους γονείς που αδυνατούν να στεγάσουν την οικογένεια τους λόγω του προβληματικού τραπεζικού μας συστήματος.

Κανείς επίσης από όσους κερδοσκόπησαν πολιτικά σε βάρος των πολιτών τα χρόνια της κρίσης αλλά και νωρίτερα με εύηχες αλλά πρακτικά ανεφάρμοστες υποσχέσεις δεν θα παραδώσουν μόνοι τους την καρέκλα.

Η απάντηση λοιπόν στο ποιος μπορεί να αλλάξει όλα αυτά που μας βυθίζουν στην συλλογική απογοήτευση και την μελαγχολία είναι μόνο μια.

Και βρίσκεται ασφαλώς στο «Εμείς». Εμείς οι πολίτες μπορούμε να αλλάξουμε την τύχη μας, να νικήσουμε τα προβλήματα αν αναμετρηθούμε μαζί τους. Χτίζοντας ένα δυναμικό και πολύφωνο κίνημα πολιτών. Ένα πραγματικό «Κίνημα Αλλαγής».  Αλλαγής των σχέσεων κράτους-πολίτη, του παραγωγικού μας μοντέλου, της ίδιας μας της νοοτροπίας.

Ένα κίνημα που δε θα αναμασά προκατασκευασμένες σε κάποια πρωτεύουσα του εξωτερικού συνταγές αλλά θα παράγει πολιτική από τους πολίτες και για τους πολίτες.

Σε αυτή την κατεύθυνση θέλω να συμβάλλει και η δική μου υποψηφιότητα στις προσεχείς εκλογές μαζί με τις δυνάμεις που πιστεύουν πως η Ελλάδα μπορεί και αξίζει καλύτερα.

Πιστεύω πως θα τα καταφέρουμε.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΗΛΙΑΔΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ