Πέμπτη 18.08.2022 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

ΤΥΧΕΡΕ ΚΥΡΙΑΚΟ…

17.02.2021 /

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΚΙΜΤΣΑΣ

Είναι αλήθεια πως στην πρόσφατη επίσκεψη σου εδώ  στην γενέτειρα μου , στα Τρίκαλα δηλαδή, σκέφτηκα να προσπαθήσω να σε συναντήσω Κύριε Πρωθυπουργέ, έτσι για να πούμε δυο κουβέντες μια που φαίνεσαι προσιτός και φιλικός, αλλά δεν το αποφάσισα και καλά έκανα. Γιατί μέσα σε ένα σχεδόν φανατισμένο και απρόσεχτο νοσολογικά   πλήθος που σε ακολουθούσε, μάλλον δεν θα είχε καμία τύχη ο σκοπός μου.

Αποφάσισα λοιπόν να σου γράψω μερικές σκέψεις μου, και που ξέρεις, μπορεί να πέσουν στο μάτι σου η στο αυτί σου.
Λοιπόν, μην νομίζεις πως δεν καταλαβαίνουμε πως όσα κάνεις εσύ και η κυβέρνησή σου, είναι όλα καλώς καμωμένα.
Ξέρεις τώρα: Κάτι αστοχίες με την διαχείριση της πανδημίας όπως τα άνοιξε- κλείσε  των εμπορικών καταστημάτων , το καλοκαιρινό λάθος να ανοίξετε αλόγιστα  τα σύνορα για τουριστικούς λόγους  και ακολούθησε το μπάτε σκύλοι, αλέστε…, κάτι που δεν καταφέρατε να διαχειριστείτε  το κατσαπλιάδικο των μητροπολιτών, όλα αυτά σας κόστισαν, όπως και να το κάνεις.
Ύστερα είναι και η οικονομία. Γνωρίζεις ότι οι Ελληνες στέγνωσαν και το σκ…το, θέσεις εργασίας χάθηκαν, μαγαζιά έκλεισαν και δεν θα ξανανοίξουν, οικογένειες ζουν με επιδόματα και ζητιανιά και  η εθνική παραγωγή σε καθίζηση. Είναι σίγουρο πως όλα αυτά θα τα βρεις σε λίγο χρεωμένα μπροστά σου.
Για να μην πούμε και για την εξωτερική πολιτική , ιδίως σε ότι αφορά τις σχέσεις με την Τουρκία, που από ότι φαίνεται κάτι έχεις καταφέρει, αλλά  πάνω σε τεντωμένο σχοινί περπατάς, οπότε  ποιός ξέρει από ποια πλευρά θα πέσεις… Ασε την μυστική διπλωματία για την οποία ισχύει η σιωπή ασυρμάτου, και δεν παίρνουμε  χαμπάρι για το  τι γίνεται πίσω από τις  κλειστές πόρτες.
Αν υπολογίσεις και κάποιες γκρίνιες  και πονοκεφάλους όπως η έλλειψη διάθεσης  αρκετών , συμπολιτών να πειθαρχήσουν  στα μέτρα κατά της επιδημίας, η φασαρία που άνοιξες με το  νομοσχέδιο για την παιδεία (καλό ,κακό, θα δούμε…),  όπως και  κάτι χαζομάρες κάποιων υπουργών και βουλευτών σου, ίσως επιφέρουν  αρνητικό ισοζύγιο την πολιτική σου, στο μέλλον.
Πάντως,  όλα αυτά δεν φαίνονται μέχρι στιγμής ικανά να οδηγήσουν σε εμφανή κυβερνητική φθορά, και οι σφυγμομετρήσεις  σταθερά , χρεώνουν διψήφια διαφορά, υπέρ της Ν.Δ.  σε σχέση με την αξιωματική αντιπολίτευση. Και εσύ να παραμένεις αδιαφιλονίκητα πρώτος!
Ολα αυτά συμβαίνουν, κατά την άποψή μου, γιατί είσαι τυχερός. Είσαι τυχερός γιατί έχεις αντίπαλο μία  αντιπολίτευση χαμένη μέσα στα προβλήματά της,  ανίκανη  να σε παλέψει και να αναδείξει τα πολιτικά σου λάθη και πολύ περισσότερο  να εκφράσει σοβαρή πολιτική άποψη για το μέλλον της χώρας.


Κάθε φορά που ο Αλέξης προσπαθεί να σηκώσει κεφάλι, πάντα κάτι συμβαίνει και τον σπρώχνει στην εσωστρέφεια.
Θυμάσαι , τότε με τον κομματικό εργολάβο Καλογρίτσα  τον  Παππά και το συριζοκάναλο που ήθελαν να στήσουν. Μπάχαλο έγιναν και τι να πρωτοσυμμαζέψουν. Ακόμα τους κυνηγά ο ριγμένος Καλογρίτσας στα δικαστήρια, το δε θέμα έφτασε στην Βουλή, όπως ξέρεις.
Και εκεί που έλεγαν  πως θα έπαιρναν  κεφάλι με το σκάνδαλο της Novartis,  πως έγινε (ίσως έβαλες  εσύ και οι δικοί σου κάποιο χέρι) και γύρισε η ιστορία τούμπα και ο ΣΥΡΙΖΑ από κατήγορος , έγινε κατηγορούμενος; Και ένας πρώην υπουργός του, να βρίσκεται στα πρόθυρα της φυλακής  για παραδικαστική συνομωσία, σε βάρος πολιτικών αντιπάλων ; Μέχρι  και βιβλίο έγραψε ο Λοβέρδος κατά των Συριζαίων  για τα πεπραγμένα τους στην υπόθεση novartis.
Ετσι λοιπόν, κάθε φορά που ο Αλέξης έπαιρνε φόρα,  σήκωνε κεφάλι και ετοιμαζόταν να  σου επιτεθεί,  κάτι συνέβαινε  και τον ανάγκαζε να το ξανασκύψει.
Βέβαια , εδώ βοήθησε και βοηθά   και ο ‘’τύπος’’ που δεν γνωρίζω πως, πάντως τα κατάφερες και τον πήρες μαζί σου, και μπράβο  σου! Και ενώ κρύβει τα δικά σου η τα περνά στα ψιλά και μαλακά, τα του ΣΥΡΙΖΑ τα κάνει βούκινο.
Ετσι λοιπόν, σταχυολογώντας  και μερικά άλλα στραβοπατήματα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης όπως η ιστορία του Παπαδημούλη και τα ακίνητά του, ο Πετσίτης και τα καμώματά του, οι δωρεάν πολυτελείς διακοπές του  Αλέξη, η ενοικιαζόμενη απ’ αυτόν βίλλα ( μα που την βρήκε με τόσο φτηνό ενοίκιο!), κάτι  ανακοινώσεις κάποιων δικών του για τις συνθήκες διαβίωσης του Κουφοντίνα, που να βρει ο άνθρωπος κουράγιο να  κάνει, σαματά και αντιπολίτευση.
Και σε όλα αυτά Κύριε Πρωθυπουργέ, αν προσθέσεις την διαχρονική βοήθεια που σου προσφέρει αφιλοκερδώς ο Πολάκης που κάθε τόσο αναγκάζει το  κόμμα του να ασχολείται με τα  καμώματά του και όχι με σένα,  όπως και το τελευταίο σκάνδαλο της folli folli όπου μπλέκονται πρωτοκλασάτοι του ΣΥΡΙΖΑ , μαζί και την εσωκομματική γκρίνια από   την καινοφανή ομάδα της ‘’ομπρέλας’’ τους κλασικούς ‘’53 συν’’ και των πασοκογενών του κόμματος,  καταλαβαίνεις γιατί είσαι τυχερός.
Μήπως και  το ΠΑΣΟΚ  πάει καλύτερα; Εκεί μέσα όλοι αλληθωρίζουν. Οι μισοί κοιτάνε προς  εσένα και οι άλλοι μισοί προς τον ΣΥΡΙΖΑ, και  που να τα συμμαζέψει όλα αυτά  η Φώφη και να βρει χρόνο να ασχοληθεί μαζί σου.!
Γι’ αυτό στο ξαναλέω, είσαι τυχερός.

Πάντως και η τύχη κάποτε τελειώνει, και το ξέρεις. Γι αυτό πρόσεχε. Από ότι φαίνεται , το τέλος της τύχης μπορεί να αρχίζει με την συμπεριφορά του ‘’Εξαποδός’’.  Καταλαβαίνεις ποιόν εννοώ . Εκείνον που γκρέμισε  τον πατέρα σου από πρωθυπουργό  και  την Ν.Δ. από την κυβέρνηση.  Αυτόν,  που ενώ ήταν μισητός στον χώρο σας, το περιμαζέψατε πάλι και μέχρι πρωθυπουργός  τον κάνατε. Αλλά μυαλό δεν έβαλε. Με αφορμή της έναρξης νέων διερευνητικών επαφών με την Τουρκία ( και καλά έκανες όπως υποστηρίζουν όλοι), αυτός σου πέταξε ένα στιλέτο πισώπλατα, διαφωνώντας με την πολιτική σου.
Γι’ αυτό πρόσεχε. Την ξέρεις την ιστορία με τον λύκο, που αλλάζει μόνο την τρίχα του…

Φιλικά και με εκτίμηση.

Christos.gim@gmail.com