Πέμπτη 06.08.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Αλλος με την… βάρκα για τον δήμο Τρικκαίων…

16.10.2018

Του Χρήστου Κοντού

Ακόμη ένα πρόσωπο πέφτει στο τραπέζι της διεκδίκησης του δήμου Τρικκαίων για λογαριασμό της κεντροαριστεράς και προφανώς… καίγεται.  Από την στιγμή που το όνομά του βγήκε στο φως της δημοσιότητας και θα μπει και αυτό στη… λοταρία της δημοσκόπησης μαζί με όλα τα αλλά, όσο καλό και να είναι, μοιραία έχει την ίδια τύχη.

Το ερώτημα που πλέον τίθεται βασανιστικά, ακόμη και σε όσους θέλουν να κλείνουν τα αυτά και τα μάτια, στα όσα ακούγονται: Μήπως η διαδικασία εξεύρεσης υποψηφίου στον χώρο της κεντροαριστεράς αρχίζει να στερείται σοβαρότητας; Μήπως κάποιους βολεύει ακριβώς αυτός ο εξευτελισμός της κατάστασης, ώστε να φτάσουμε στις εκλογές και ακόμη να ψάχνουν υποψήφιο;

Το να παίρνει κανείς σβάρνα (επιτρέψτε μου τη λέξη), όποιον βρει και να τον ρωτάει «Θες να γίνεις αρχηγός και να σε στηρίξουν δύο κόμματα»;, προσβάλλει και τους ίδιους τους πολιτικούς φορείς, αλλά και τους ίδιους που δέχονται την πρόταση αφού οι προηγούμενοι (υποτίθεται καλύτεροί του, αφού τους έγινε πρώτους κρούση), είπαν όχι.

Αυτή είναι τελικά η κατάντια ενός χώρου που μέχρι και τις περασμένες εκλογές διοικούσε τον δήμο; Απλά να βάλει στον κουβά κάποιος να τραβήξει τον κλήρο και όποιος κάτσει; Αν δεν υπάρχει εκείνο το πρόσωπο που μπορεί να έχει όραμα για την πόλη και θα θελήσει να αναλάβει τα ηνία της, καλύτερα να μην βρεθεί κανένας. Εϊναι πιο έντιμο και πιο πολιτικό ως άποψη.

Ποιοι και γιατί θέλουν τον εξευτελισμό του; Ποιους τελικά εξυπηρετεί; Πρόσωπα και καταστάσεις γνωρίζεται όλοι… Απλά σκεφτείτε το….