Παρασκευή 21.02.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

“Λουκέτο”στις κοινωνικές δομές με βολές σε Αγοραστό!

29.09.2016

Απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων στις κοινωνικές δομές του δήμου Τρικκαίων Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016 παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων στις 9:00 Π.Μ.

«Από τον Σεπτέμβριο του 2014, στον Δήμο Τρικκαίων υλοποιείται το «Πρόγραμμα Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας», απασχολούνται 26 εργαζόμενοι και λειτουργούν οι εξής δομές:

  • Γραφείο Διαμεσολάβησης
  • Κοινωνικό Παντοπωλείο
  • Κοινωνικό Φαρμακείο
  • Κοινωνικό Εστιατόριο
  • Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Αστέγων

Σκοπός των Κοινωνικών Δομών  είναι η αντιμετώπιση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού μέσα από μια οριζόντια δέσμη ενεργειών ψυχοκοινωνικής και υλικής υποστήριξης και ενδυνάμωσης ατόμων ευπαθών κοινωνικά ομάδων, ατόμων ευρισκόμενων σε κατάσταση φτώχειας ή απειλούμενων από φτώχεια.

Η πρόσβαση στις υπηρεσίες αυτές  είναι δωρεάν για όλους σε ολόκληρο το δίκτυο ανά την Ελλάδα. Τα τρόφιμα, τα φάρμακα καθώς και οποιοδήποτε άλλο αγαθό παρέχεται μέσω των Κοινωνικών Δομών, τα οποία είναι αναγκαία για τη λειτουργία των Δομών, δε χρηματοδοτούνται από το πρόγραμμα, αλλά εξασφαλίζονται μέσω της συνεχούς προσπάθειας των εργαζομένων για εύρεση και εξασφάλιση χορηγιών. Έχουν δείξει ενδιαφέρον ένταξης στις Κοινωνικές Δομές του Δήμου Τρικκαίων περίπου 4.000 συμπολίτες μας, εκ των οποίων, οι  2.000 εξυπηρετούνται από τις Κοινωνικές Δομές του Δήμου Τρικκαίων σε μηνιαία βάση ενώ παρέχεται συνεχής ψυχοκοινωνική υποστήριξη, μέσω του επιστημονικού και άρτια καταρτισμένου προσωπικού που απαρτίζει το δυναμικό των Κοινωνικών Δομών.

Το πρόγραμμα « Κοινωνικές Δομές Αντιμετώπισης της Φτώχειας» απειλείται με κλείσιμο, με βασική ευθύνη της Περιφέρειας. Ενώ το αρμόδιο Υπουργείο έχει προχωρήσει στο σχεδιασμό των Κοινωνικών Δομών, η Περιφέρεια Θεσσαλίας εν αντιθέσει με τις περισσότερες περιφέρειες της χώρας δεν έχει στείλει την πρόσκληση στους εμπλεκόμενους φορείς (Ο.Τ.Α./ ΑΜΚΕ) ώστε να ξεκινήσουν τις απαραίτητες διαδικασίες για τη συνέχιση των Δομών. Επίσης οι Περιφέρειες που έστειλαν το κάλεσμα στους αρμόδιους κατά τόπους φορείς, το έχουν κάνει με καθυστέρηση. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η συνέχιση των Κοινωνικών Δομών να είναι μετέωρη Πανελλαδικά. Ποιός άραγε νοιάζεται για την καθημερινή διαβίωση χιλιάδων συνανθρώπων μας;

Με αποτέλεσμα:

α) Από 1 Νοεμβρίου 2016 περίπου 2.000 συμπολίτες μας, να μην έχουν   πρόσβαση  σε βασικές παροχές, όπως τρόφιμα, φάρμακα, σίτιση και στέγαση.

β) Να οδηγηθούν στην ανεργία 26 εργαζόμενοι των Κοινωνικών δομών του Δήμου Τρικκαίων και 800 εργαζόμενοι πανελλαδικά.

Οι εργαζόμενοι στις Κοινωνικές Δομές πραγματοποιούν απεργιακή κινητοποίηση διεκδικώντας:

1) Αποπληρωμή των δεδουλευμένων.

2) Συνέχιση του προγράμματος και μετά τη 30/10/2016 που λήγει η παρούσα σύμβαση.

3) Εξασφάλιση των θέσεων εργασίας του υφιστάμενου προσωπικού κατά την μετάβαση στο νέο πλαίσιο».

Οι εργαζόμενοι στις Κοινωνικές Δομές του Δήμου Τρικκαίων.