Τρίτη 26.05.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Τελειωμό δεν έχουν οι περιπτώσεις με τους 2 Βούλγαρους απατεώνες

29.07.2016 /

Τελειωμό δεν έχουν οι περιπτώσεις πολιτών που προσπάθησαν οι απατεώνες Βούλγαροι (άνδρα και γυναίκα) να εξαπατήσουν μέσω τηλεφώνου με το πρόσχημα τροχαίου σε προσφιλή πρόσωπο. Πέραν αυτών που αποκάλυψε η αστυνομία, αρκετοί είναι οι συμπολίτες που λένε: «Πήραν και σε μένα, αλλά δεν την πάτησα».

Όπως ανακοινώθηκε από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας, μετά από ενδελεχή έρευνα του Τμήματος Ασφάλειας Τρικάλων, προέκυψε ότι οι 2 συλληφθέντες στην περιοχή των Τρικάλων με την ίδια μεθοδολογία της απάτης μέσω τηλεφώνου, διέπραξαν επίσης 2 απόπειρες απάτης σε βάρος Τρικάλων και μία απάτη, σε βάρος 76χρονου, από τον οποίο κατάφεραν συνολικά να αποσπάσουν το χρηματικό ποσό των 1.500 ευρώ.
Κατά την έρευνα που διενεργήθηκε σε δωμάτιο ξενοδοχείου, όπου διέμεναν προσωρινά οι 2 συλληφθέντες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, το προαναφερόμενο χρηματικό ποσό, το οποίο αποδόθηκε στο νόμιμο δικαιούχο, ατζέντα με χειρόγραφες σημειώσεις στη βουλγαρική γλώσσα, καθώς και επέκταση γυναικείων μαλλιών.
Διαπιστώθηκε ότι οι 2 Βούλγαροι μαζί με έτερο ομοεθνή συνεργό τους, ως καθοδηγητή, ο οποίος διαμένει στην Ρουμανία και αναζητείται, αλλά και με άγνωστο αριθμό συνεργών τους, είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση, έχοντας οργανωμένη δομή, διακριτούς ρόλους, εναλλασσόμενη, κατά περίσταση σύνθεση και διαρκή δράση, χρησιμοποιώντας την ίδια μεθοδολογία με σκοπό τη διάπραξη απατών.
Πιο συγκεκριμένα, εξακριβώθηκε ότι οι δράστες το χρονικό διάστημα από τις αρχές Ιουνίου έως και προχθές, εμπλέκονται συνολικά σε 6 περιπτώσεις απάτης και σε τουλάχιστον 35 περιπτώσεις απόπειρας απάτης, οι οποίες καταγγέλθηκαν ενόρκως στο Τμήμα Ασφάλειας Τρικάλων.
Το συνολικό παράνομο όφελος που αποκόμισαν, υπερβαίνει τις 20.000 ευρώ, ενώ το προσδοκώμενο συνολικό όφελος από τις αποπειραθείσες απάτες και τις τηλεφωνικές καταγγελίες ξεπερνά τις 500.000 ευρώ.
Η σχετική δικογραφία που σχηματίστηκε, σε βάρος των προαναφερόμενων δραστών για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και της απάτης, θα υποβληθεί στην Εισαγγελέα Τρικάλων.
Η προανάκριση συνεχίζεται από το Τμήμα Ασφάλειας Τρικάλων για την διερεύνηση τυχόν συμμετοχής τους σε παρόμοιες περιπτώσεις απατών σε άλλες περιοχές της χώρας, καθώς και την ταυτοποίηση των λοιπών συνεργών τους.