Δευτέρα 20.05.2019 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Σκληρή απάντηση Μουζακιάρη στον Γιάννη Σίμο

25.02.2018

Του Νίκου Μουζακιάρη

Απάντησή μου στο κείμενο του Γιάννη Σίμου, πρώην γραμματέα Σύριζα, Τρικάλων (το κείμενο του Γιάννη Σίμου http://energospolitis.gr/apopsis-giannis-simos/).

Με το κείμενο που γράφετε, ξέρετε τι είναι εμφανές;

Ότι παρουσιάζετε μια κατάσταση όπως θέλετε, ώστε να έχετε περιθώριο, εσείς, σήμερα να αποκαλείτε τον επόμενο πρωθυπουργό της Ελλάδας, τον Κυριάκο Μητσοτάκη, «Κούλη».

Έχετε εσείς, πιστεύετε, το ανάστημα να αποκαλείτε τον Κυριάκο Μητσοτάκη με αυτόν τον τρόπο, μάλλον επειδή πιστεύετε ότι είστε κάπως ανώτεροι.

Αδυνατώ να δω αυτή την ανωτερότητα, την οποία πιστεύετε ότι έχετε έναντι του Κυριάκου Μητσοτάκη. Πού είναι η ανωτερότητα; Στο ότι στήνετε εικόνες και παραστάσεις για να δικαιολογήσετε το, τάχα, δικό σας «ηθικό πλεονέκτημα»;

Αλλά, ίσως, η αλήθεια σας να βρίσκεται κάπου αλλού. Στο ότι δεν μπορείτε να καταλάβετε έναν πολιτικό, ο οποίος δεν χρησιμοποιεί τον λαϊκισμό και την λάσπη. Δεν μπορείτε να καταλάβετε έναν πολιτικό που θα εργαστεί με αποκλειστικό γνώμονα να διορθώσει όσα έχετε καταστρέψει τόσο καιρό. Είχαμε στην αρχή τον Βαρουφάκη, είχαμε μετά τον διχασμό του δημοψηφίσματος, είχαμε στην συνέχεια την ηρωική διαπραγμάτευση, μετά την υπερφορολόγηση, μετά τα 10.000 ευρώ το χρόνο για να πληρώνετε τα διαμερίσματα των υπουργών σας… Τώρα, έχουμε επίσης και την κυβέρνηση σε ρόλο δικαστή και φυσικά τα «αβίαστα» συμπεράσματά σας. Κάπου έλεος.

Δεν μπορείτε να καταλάβετε τον Κυριάκο Μητσοτάκη, γιατί δεν κατανοείτε πώς είναι να πολιτεύεται κανείς με κανόνα το κράτος δικαίου, την αλήθεια και τον σεβασμό.

Και θα σας εξηγήσω, τώρα, κάτι που θα το δείτε σε λίγο καιρό: ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα οδηγήσει στην πολιτική κάθαρση. Εσείς δεν έχετε την πολιτική δύναμη και ικανότητα. Σας παρατηρούμε εδώ και καιρό να παίζετε πολιτικά με ένα θέμα, το οποίο απαιτεί σοβαρότητα, σεβασμό στην δικαιοσύνη και άμεσα αποτελέσματα για την αποκατάσταση του κοινού αισθήματος. Αντί αυτού, εσείς δημιουργείτε αφηγήματα. Εσείς πιστεύετε ότι το μοναδικό σας καθήκον είναι να δημιουργείτε αφηγήματα για να μείνετε για πάντα στην εξουσία. Αυτό δεν είναι δημοκρατία, αυτό είναι στα όρια της εμμονής.

Ξέρετε, το ηθικό πλεονέκτημα και το πολιτικό βάθος δεν μετριούνται σε αυτές τις στιγμές, που εσείς περιμένετε να καρπωθείτε τα οφέλη της σχεδιασμένης παγίδας σας. Το ηθικό πλεονέκτημα και το πολιτικό βάθος θα φανούν σε λίγο, όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα αντιμετωπίσει το σκάνδαλο στις σωστές του διαστάσεις. Εσείς θέλετε να δημιουργήσετε παρενέργειες. Εμείς θέλουμε η αλήθεια να φανεί και να οδηγήσει στην πλήρη δικαιοσύνη.

Και ξέρετε, δεν υπερασπίζομαι κανέναν. Όσοι φταίνε να πληρώσουν. Όχι, όμως, επειδή το είπατε εσείς. Να πληρώσουν επειδή φταίνε. Γι’ αυτό σταματήστε τις δολοφονίες χαρακτήρων και επιτρέψτε, ακόμη και αν δεν το θέλετε, την λειτουργία της δικαιοσύνης.

Βλέπω, ότι είστε κατώτεροι των περιστάσεων, ακόμη και τώρα που καλείστε να αντιμετωπίσετε την διαφθορά. Ακόμη και τώρα παίζετε παιχνίδια. Μάλλον τελικά δεν ενδιαφέρεστε για την αντιμετώπιση της διαφθοράς.

Και αυτή είναι η ήττα σας.

Νίκος Μουζακιάρης
Μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Τρικάλων της ΝΔ.