Παρασκευή 03.04.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Ματούλα Ζαμάνη και Δεληβοριάς στο Αντιρατσιστικό

04.07.2017

Το 5ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ, θα μας χαρίσει σπουδαίες καλλιτεχνικές στιγμές, γεμάτες ήχους, χορούς και τραγούδια στην καρδιά του καλοκαιριού. Για το διήμερο 7 και 8 Ιουλίου, θα βρεθούμε, θα επικοινωνήσουμε και θα γιορτάσουμε «ΜΑΖΙ», με συναυλίες ανοιχτές για όλους. με μουσικά σχήματα θα μας χαρίσουν δύο αξέχαστες βραδιές με μια μουσική πανδαισία που αγγίζει Jazz, Rock, Blues αλλά και ξεσηκωτικούς Rock Rock ‘n Roll ήχους και τους Ματούλα Ζαμάνη και Φοίβο Δεληβοριά να ενώνουν μαζί μας τη φωνή της αλληλεγγύης, λέγοντας «όχι» στο ρατσισμό.

Η αρχή γίνεται την Παρασκευή με τους Blue Moon, τα παιδιά των προσφύγων που  θα χορέψουν ελληνικά, συριακά και κουρδικά τραγούδια και τη Ματούλα Ζαμάνη και τους μουσικούς της. Το Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ κορυφώνεται το Σάββατο, με τους Κατερίνα Μπαρμπαρούση και Βασίλη Σαμαρά, τον Φοίβο Δεληβοριά και τους Drive-in Lovers.

Αναλυτικά το καλλιτεχνικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ. 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7 ΙΟΥΛΙΟΥ

  • Βήμα – Βήμα

Τα παιδιά των προσφύγων που διαμένουν στα Τρίκαλα, με χορούς ελληνικούς, συριακούς και κουρδικούς, ενώνουν βήμα – βήμα τρεις δρόμους του πολιτισμού γιορτάζοντας μαζί μας για έναν κόσμο χωρίς πόλεμο και χωρίς διακρίσεις.

  • Blue Moon

Τις μουσικές συναυλίες θα ανοίξουν οι γνωστοί από την πολύχρονη παρουσία τους στα μουσικά δρώμενα  Blue Moon, από την Καρδίτσα, με Blues & Rock πρόγραμμα που είναι σίγουρο ότι δε θα αφήσει κανέναν αδιάφορο. Παίζουν οι Λάζαρος Καστανής (ντραμς), Κώστας Μπαρμπέρης (Φωνητικά), Βασίλης Νταλαμπίρας (μπάσο), Γιώργος Παπαθωμάς (κιθάρα) και Σάκης Σαξώνης (κιθάρα).

  • Ματούλα Ζαμάνη

Η Ματούλα Ζαμάνη και οι πιστοί της σωματοφύλακες συνεχίζουν τις καλοκαιρινές τους περιπέτειες κάνοντας απόβαση στα Τρίκαλα στο 5ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ!!! Με τραγούδια για “5 χειμώνες 6 καλοκαίρια, μουσικές της θάλασσας και του βουνού, της ζωής και των παραμυθιών, της χαράς και του πόνου, ιστορίες που ντύθηκαν με μουσική για τον επερχόμενο της δίσκο, παρανοϊκές διασκευές με 80s ηχόχρωμα, ιππότες της ασφάλτου, τσιγγάνες με κρυφά χαρτιά, γρίφους από τη Βάλια Κάλντα, η Ματούλα ανοίγει ένα παράθυρο στο δικό της κόσμο και σας καλεί σε ένα δυνατό και ευαίσθητο μουσικό ταξίδι, με άγνωστο προορισμό αλλά με πυξίδα πάντα την καρδιά, επειδή, η αισθητική… είναι η ηθική του μέλλοντος. Παίζουν οι μουσικοί: Θάνος Καζαντζής (Τύμπανα, παντς), Γιάννης Κονταράτος (Βιολί), Κώστας Νικολόπουλος (κιθάρες), Ηλίας Ρότσιας (μπάσο) και Θάνος Σταυρίδης (Ακορντεόν, πλήκτρα). Συμμετέχουν οι: Δημήτρης Δημητριάδης (Ηχητικά), Νίκος Κόλλιας (monitoring), Μελίνα Ζερβάκη (Φωτισμός, Vj), και Μαρίλη Ζαρκου (Φωτογραφίες).

ΣΑΒΒΑΤΟ 8 ΙΟΥΛΙΟΥ

  • Κατερίνα Μπαρμπαρούση, Βασίλης Σαμαράς

Οι συναυλίες της δεύτερης ημέρας θα αρχίσουν με Jazz, Rock & Blues ήχους, από τους αξιόλογους μουσικούς της πόλης μας Κατερίνα Μπαρμπαρούση (φωνή) και Βασίλη Σαμαρά (κιθάρα).

  • Φοίβος Δεληβοριάς

O Φοίβος Δεληβοριάς ενώνει τη μουσική και τα τραγούδια του με το 5ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Τρικάλων. Στο πάρκο του Μύλου Ματσόπουλου θα ταξιδέψουμε μαζί του και θα μαγευτούμε από την ξεχωριστή παράστασή του. Από την «Ταράτσα του Φοίβου», φτάνει στα Τρίκαλα τραγουδώντας και παίζοντας αγαπημένα κομμάτια, με τον γνωστό βαθύ στίχο και ήχο των τραγουδιών του, θυμίζοντάς μας τα καλύτερα καλοκαίρια της ζωής μας.

  • Drivein Lovers

Οι μουσικές συναυλίες του Φεστιβάλ κλείνουν σε ρυθμούς Rock ‘n Roll, με τους Drive-in Lovers από τη Λάρισα. Ένα τριμελές συγκρότημα που θα μας ταξιδέψει στις δεκαετίες του 50-60-70 αλλά και με διασκευές της τελευταίας δεκαετίας, αποτελούμενο από τους Βαγγέλη Κώτσιο (κιθάρα – φωνή), Γιάννη Σακκά (κρουστά) και Κώστα Χαρταλάμη (κιθάρα).