Δευτέρα 02.10.2023 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ: Δεν αφήνουμε την αξιοπρέπεια να σκύψει το κεφάλι

19.09.2023 /

Μετράμε δέκα και πλέον μέρες που ο κόσμος της Θεσσαλίας αγωνιά και αγωνίζεται μόνος του να σώσει οτιδήποτε αν σώζεται. Όλες αυτές τις μέρες, ενώσαμε τις πληγές μας και τις δυνάμεις μας, μπαίνοντας στο πεδίο της δράσης προσπαθώντας να στηρίξουμε ο ένας τον άλλον.

Το πρώτο μέλημά μας ήταν να στηρίξουμε μέσα από τη συλλογή βασικών ειδών τους συνανθρώπους μας. Έτσι, για μέρες συγκεντρώσαμε είδη πρώτης ανάγκης με αποδέκτες τους πληγέντες κατοίκους της πόλης και των χωριών.

Με την πρώτη αποτίμηση της κατάστασης σε πολλές περιοχές του νομού Τρικάλων μπήκαμε μαζί με τον κόσμο της απόγνωσης στα ρημαγμένα σπίτια καθαρίζοντας τη λάσπη που άφησε πίσω της η αδιαφορία των πολιτειακών θεσμών.

Τα συνεργεία της αλληλεγγύης ανέλαβαν δράση στα Μεγάλα Καλύβια, στο Γλίνος, στη Φαρκαδόνα πλάι στους ανθρώπους που έμειναν να βλέπουν τους κόπους τους να θεωρούνται παράπλευρη απώλεια και να θυσιάζονται στον βωμό του κέρδους χωρίς όρια, της καταστροφής του περιβάλλοντος χωρίς κανέναν δισταγμό.

Θα συνεχίσουμε στο ΕΜΕΙΣ έμπρακτα και χωρίς να κάνουμε πίσω στο παραμικρό.

Τις επόμενες μέρες συνεχίζουμε να συγκεντρώνουμε είδη πρώτης ανάγκης στον Αυτοδιαχειριζόμενο Κοινωνικό Χώρο Rossonero (Αμαλίας 18, Τρίκαλα) 19:00-21:00 καθημερινά. Υπάρχουν μεγάλες ανάγκες σε είδη καθαρισμού (π.χ. σφουγγάρια, σφουγγαρίστρες, κουβάδες, χλωρίνη κ.α.), είδη ατομικής προστασίας (μάσκες, γάντια) αλλά και αντικουνουπικά. Ακόμη, συνεχίζουμε τη δράση αλληλοβοήθειας συνδράμοντας στον καθαρισμό σπιτιών σε κάθε πλημμυρισμένη γωνιά της περιοχής μας.

Τηλέφωνα επικοινωνίας 6974058845, 6978059478.

Απέναντι στο μπαλάκι των ευθυνών εμείς παίρνουμε το αύριο στα χέρια μας με αυτοοργάνωση και συλλογική δράση.

Ανοικτή Συνέλευση Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ Τρικάλων

[fbcomments]