Τετάρτη 23.06.2021 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Σκληρή καταγγελία από ΔΑΣ-ΟΤΑ κατά Παπαστεργίου

17.09.2020

Κλιμάκιο της ΔΑΣ-ΟΤΑ με επικεφαλής τον Γενικό Γραμματέα της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ ΟΤΑ Βασίλη Πετρόπουλο και το μέλος του Γεν. Συμβουλίου Ζήση Γκαραλιάκο  επισκέφτηκε το αμαξοστάσιο του δήμου Τρικκαίων  , όπου σε ανοικτή συνέλευση των εργαζόμενων της καθαριότητας αναδείχτηκαν τα σοβαρά προβλήματα της εντατικοποίησης της εργασίας και της καταπάτησης στοιχειωδών  εργασιακών δικαιωμάτων, με άλλοθι την 24ωρη λειτουργία της υπηρεσίας.

Πιο συγκεκριμένα:

  • εργαζόμενοι δουλεύουν αδιάκοπα εδώ και μήνες 7 μέρες την εβδομάδα.
  • Τα ρεπό που δικαιούνται οι συνάδελφοι δίνονται σπαστά με αποτέλεσμα να έχει χαθεί για κάποιους η έννοια του σαββατοκύριακου.
  • Εργαζόμενοι καλούνται να δουλέψουν μέσα σε ένα 24ωρο δυο βάρδιες.
  • Δεν υπάρχει σταθερό δρομολόγιο για τους οδηγούς και τα πληρώματα δημιουργώντας έτσι σοβαρό θέμα ασφάλειας στην εργασία.
  • Ενώ αναδείχτηκε και το μεγάλο θέμα της εξευτελιστικής αμοιβής της Κυριακάτικης αργίας και διαπιστώθηκε ότι δεν πρόκειται για αναπλήρωση της εβδομαδιαίας εργασίας αλλά για υπέρβαση αυτής.

Οι εκπρόσωποι της ΔΑΣ-ΟΤΑ μετέφεραν τα προβλήματα αυτά στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με τον αντιδήμαρχο καθαριότητας, ο οποίος δεσμεύτηκε μεν ότι θα δει με προσοχή όλα τα αιτήματα, μετέθεσε όμως την επίλυση τους στο γεγονός ότι θα εφαρμόσει  την νυχτερινή λειτουργία σε όλη την υπηρεσία καθαριότητας.

Καλούμε τους εργαζόμενους να μην υποκύψουν στις πιέσεις της Διοίκησης του Δήμου, αντιθέτως να περάσουν στην αντεπίθεση και να διεκδικήσουν ότι τους ανήκει.

Όταν όλα αυτά συμβαίνουν στο δήμο που δήμαρχος είναι ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, αντιλαμβάνεται ο καθένας ότι στην ουσία υλοποιείται μια κεντρική πολιτική που έχει βάλει στο στόχαστρο να πετσοκόψει βασικά εργασιακά δικαιώματα μέσα από την εντατικοποίηση της εργασίας προκειμένου εντέλει να στρώσει το δρόμο στα ιδιωτικά συμφέροντα.

Αθήνα, 17/9/2020