Παρασκευή 17.09.2021 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Προβληματίζει η ανακοίνωση της 5ης ΥΠΕ για τον αξονικό

14.01.2020

Μια ανακοίνωση που μάλλον προβληματίζει για τον τρόπο που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο Τρικάλων η 5η ΥΠΕ, παρά βάζει τα πράγματα στη θέση τους, εξέδωσε η διοίκηση της σχετικά με την λειτουργία του αξονικού τομογράφου.

Παρά την ιεράρχηση από την απερχόμενη διοίκηση της λειτουργίας του παλιού αξονικού μετά από το αίτημα των γιατρών πρώτης γραμμής όπως είναι αυτοί των παθολογικών κλινικών… ο κ. Φώτης Σερέτης δήλωσε πως το ποσό των  66.360 ευρώ με ΦΠΑ «μεταφέρθηκε για την κάλυψη επειγουσών αναγκών του Νοσοκομείου». Αλήθεια υπάρχουν ποιο επείγουσες ανάγκες από τη ζωή των ασθενών που κινδύνευσαν όλο αυτό το χρονικό διάστημα κατά τη μεταφορά τους στον αξονικό της Καρδίτσας ή της Λάρισας; Γιατί δεν κατονομάζει που ακριβώς πήγαν αυτά τα χρήματα;  Επίσης δεν αναφέρει καν τι θα γίνει ο παλιός αξονικός και αν θα επισκευαστεί για να τοποθετηθεί κάπου αλλού ως εφεδρικός.

Ολόκληρη η ανακοίνωση: «Σε ενημέρωση της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας σχετικά με τη μη λειτουργία του αξονικού τομογράφου στο Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων αναφέρονται τα εξής:

«Από τη Δευτέρα 13/1/2020 ξεκίνησε η διαδικασία απεγκατάστασης του παλιού Αξονικού και η εγκατάσταση του νέου με χρονοδιάγραμμα λειτουργίας την 29/1/2020 βάσει της σύμβασης με την ανάδοχο εταιρία Siemens.

Επίσης το Γ.Ν. Τρικάλων με πόρους από το ΕΣΠΑ 2014-2020 της Περιφέρειας Θεσσαλίας προέβη στην προμήθεια Αξονικού Τομογράφου 32 τομών αξίας 343,480 ευρώ.
– Υπογραφή Σύμβασης 19/11/2019.

– Προετοιμασία του χώρου και απεγκατάσταση του παλιού και μη συντηρημένου Αξονικού Τομογράφου από την Προηγούμενη Διοίκηση, (Δανεικός από το Γ.Ν. Βέροιας) έως στις 10/1/2020.

Το χρονικό διάστημα των δυο 2,5 μηνών που ήταν εκτός λειτουργίας. (απαιτείτο δαπάνη συντήρησης 66.360 ευρώ με ΦΠΑ) η οποία δεν εγκρίθηκε από την ΥΠΕ και το ανωτέρω ποσό μεταφέρθηκε για την κάλυψη επειγουσών αναγκών του Νοσοκομείου.

Η αντιμετώπιση των περιστατικών πραγματοποιούνταν από τον Αξονικό Τομογράφο του Γενικού Νοσοκομείου Καρδίτσας που είναι διασυνδεόμενο με το αντίστοιχο των Τρικάλων.»