Κυριακή 27.09.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Δίνουν το αίμα τους… οι υπάλληλοι της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων

18.03.2020

Ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων (Σ.Υ.Π.Ε.Τ.), ανταποκρινόμενος άμεσα στο κάλεσμα του Υπουργείου Υγείας, για ενίσχυση των αποθεμάτων αίματος στα Νοσοκομεία της χώρας, καλεί την Παρασκευή 20 Μαρτίου 2020 και ώρες 09:00-13:00, στο ισόγειο του διοικητηρίου της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων, σε ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ όσους θέλουν να συνεισφέρουν σ’ αυτή την πράξη ανθρωπιάς. Μάλιστα η πρόεδρος του Συλλόγου κ. Σοφία Βενέτη τόνισε μιλώντας στις «Χαμηλές Πτήσεις» του Ραδιο Ζυγός, πως δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας για όσους προσέλθουν να δώσουν το αίμα τους, που τόσο πολύ το έχουν ανάγκη σε αυτή τη χρονική στιγμή οι συνανθρωποί μας.

«Η Εθελοντική αιμοδοσία, θα γίνει με την συνεργασία του Τμήματος Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων και οι αιμοδότες θα εξετάζονται από τον γιατρό που συμμετέχει στην αιμοδοσία, ο οποίος θα κάνει έλεγχο αιματοκρίτη και θα λαμβάνει το απαραίτητο ιστορικό τους.

Το Δ.Σ. σε συνεργασία με το άρτια εξειδικευμένο προσωπικό του Τμ. Αιμοδοσίας, εγγυάται  για την ασφάλεια καθώς θα ληφθούν όλα τα μέτρα ώστε να μην υπάρχει συγχρωτισμός κατά τον χρόνο αναμονής. Θα γίνεται εγγραφή σε λίστα (ονοματεπώνυμο και τηλέφωνο) και θα φροντίζουμε για την έγκαιρη ειδοποίηση των συναδέλφων.

Η αιμοδοσία είναι μια ευγενική πράξη, της οποίας τα αποτελέσματα σώζουν ζωές διότι το αίμα ούτε παράγεται, ούτε αντικαθίσταται. Μόνο προσφέρεται. Είναι ζήτημα ζωής και αλληλεγγύης.

Στη δράση μπορούν να συμμετάσχουν και άτομα που δεν αποτελούν μέλη του συλλόγου , αποκτώντας ταυτότητα αιμοδότη της τράπεζας μας.

Πληροφορίες στο email: sypetrikalon@gmail.com  τηλ. επικ. 6945151813»