Τρίτη 21.01.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Πρώτο μήνυμα με τα τρακτέρ από τους αγρότες στα Τρίκαλα

23.11.2015

Με δεκάδες τρακτέρ κατακλύστηκε η κεντρική πλατεία των Τρικάλων σήμερα Δευτέρα 23 Νοέμβρη ,όπου πραγματοποιήθηκε συλλαλητήριο μικρομεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων, που διοργάνωσε η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Τρικάλων «Η Άνοιξη»

Την αλληλεγγύη των εργατικών και συνταξιουχικών σωματείων του νομού εξέφρασε χαιρετίζοντας τους συγκεντρωμένους ο Ηλίας Ζωγράφος, πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ και μέλος της Γραμματείας Τρικάλων του ΠΑΜΕ. Χαιρετισμούς απηύθυναν επίσης ο Ξάνθος Νάτσινας, μέλος της Γραμματείας Τρικάλων της ΠΑΣΕΒΕ και πρόεδρος του Σωματείου ΕΒΕ Φαρκαδώνας και ο Βαγγέλης Μπουρνάζος, πρόεδρος του Συλλόγου Χοιροτρόφων Τρικάλων.

Την κεντρική ομιλία έκανε ο Αποστόλης Θωμόπουλος, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Τρικάλων «Η Άνοιξη», ο οποίος κάλεσε τους μικρομεσαίους αγρότες να αντιπαλέψουν με το πλαίσιο αιτημάτων της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Μπλόκων την αντιαγροτική πολιτική της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και την Κοινή Αγροτική Πολιτική που οδηγεί στο ξεκλήρισμα.

Όπως είπε, ανάμεσα σε άλλα, «από τη βάρβαρη επίθεση που έχουν εξαπολύσει κυβέρνηση – ΕΕ – κεφάλαιο αναδεικνύεται η ανάγκη πιο μαζικών και μαχητικών αγώνων μικρομεσαίας αγροτιάς και εργαζομένων για την ανατροπή αυτής της πολιτικής και τη δημιουργία προϋποθέσεων σε κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο ώστε να υπάρξει μια διαφορετική ανάπτυξη του λαού»

Στη συνέχεια διαβάστηκε – από τον αντιπρόεδρο της «Άνοιξης» Στέφανο Ανδρέου-και εγκρίθηκε ψήφισμα με τα αιτήματα όπως έχουν διατυπωθεί από την Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Μπλόκων

Ακολούθησε πορεία προς τη ΔΟΥ Τρικάλων όπου αντιπροσωπεία των αγροτών κατέθεσε το ψήφισμα.  Η πορεία που διέσχισε τους κεντρικούς δρόμους της πόλης κατέληξε στην κεντρική πλατεία.

Το αγωνιστικό ραντεβού ανανεώθηκε για την Πέμπτη 26 Νοέμβρη , στην πανθεσσαλική σύσκεψη αγροτών , στις 7μμ, στον Παλαμά (στον πολυχώρο του Δήμου). Εκεί θα συζητηθούν και θα συντονιστούν οι επόμενες δράσεις των Θεσσαλικών Αγροτικών Ομοσπονδιών και Συλλόγων στο φόντο της Πανελλαδικής Σύσκεψης των Μπλόκων που θα γίνει την Κυριακή 6 Δεκέμβρη στη Λάρισα.