Σάββατο 18.09.2021 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Σύσκεψη αγροτών αύριο για κινητοποιήσεις

19.01.2020

Στην πανθεσσαλική σύσκεψη που διοργανώνεται αύριο Δευτέρα 20 Γενάρη στα Φαρσάλα θα συμμετέχει αντιπροσωπεία αγροτών της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων «Η Άνοιξη» καθώς επίσης και Τρικαλινοί αγρότες.

Η απόφαση ελήφθη στο πλαίσιο της παντρικαλινής σύσκεψης που διοργανώθηκε το βράδυ της Παρασκευής στο Μεγαλοχώρι από την Ομοσπονδία παρουσία αγροτών και κτηνοτρόφων.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων «Η Άνοιξη» κ. Αποστόλη Θωμόπουλο στην σύσκεψη έγινε αναφορά σε όλο το φάσμα των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν σήμερα οι αγρότες με τις χαμηλές τιμές που είχαν όλα τα προϊόντα της περιοχής, το κόστος παραγωγής, πετρέλαιο, φάρμακα, λιπάσματα κ.α.

«Κάθετα δηλώνουμε αντίθετοι στο νέο ασφαλιστικό που μειώνει κι άλλο τις παροχές υγείας, το οποίο παράλληλα θα δίνει συντάξεις πείνας στους συναδέλφους μας. Βασικός μας στόχος είναι να αναδείξουμε τα οξυμμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα αγρότες και κτηνοτρόφοι και μέσα από τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις μας να διεκδικήσουμε βιώσιμες λύσεις και ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων επιβίωσης που έχουμε. Παρά τις εξαγγελίες και υποσχέσεις της κυβέρνησης ΝΔ, η πολιτική της κινείται στην ίδια κατεύθυνση με την πολιτική της προηγούμενης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, εχθρική απέναντι στους αγρότες.», τόνισε ο κ. Θωμόπουλος.

Απηύθυνε δε κάλεσμα στους αγρότες και κτηνοτρόφους των Τρικάλων «να συμμετέχουν μαζικά στις συσκέψεις που διοργανώνει η Ομοσπονδία το επόμενο διάστημα και να βγουν στον δρόμο για να παλέψουν για την επιβίωσή τους».

Η σύσκεψη των Φαρσάλων αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον απ΄ όλους τους αγροτοκτηνοτρόφους καθώς θα καθοριστούν τα επόμενα βήματα ενώ θα υπάρξει συντονισμός για τις κινητοποιήσεις στις αρχές και τέλος του μήνα.

Μεγάλος σταθμός για τους αγρότες είναι το πανελλαδικό αγροτικό συλλαλητήριο που θα διεξαχθεί 1η Φεβρουαρίου στη Θεσσαλονίκη στην Έκθεση της «Agrotica».