Τετάρτη 25.05.2022 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Ενεργειακή Αναβάθμιση  5ου Δημοτικού

13.02.2020

Έγκριση για τη δημοπράτηση του έργου «Ενεργειακή Αναβάθμιση  5ου Δημοτικού σχολείου Τρικάλων»,  έδωσε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. Το έργο, προϋπολογισμού 840.774,80 ευρώ χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ 2014-2020 της Περιφέρειας Θεσσαλίας και υλοποιείται με κύριο και δικαιούχο τον Δήμο Τρικκαίων.

«Η Περιφέρεια Θεσσαλίας» δηλώνει ο κ. Αγοραστός  «με ολοκληρωμένο σχέδιο και στρατηγική χρηματοδοτεί  μέσω του ΕΣΠΑ ενεργειακές αναβαθμίσεις δημόσιων κτιρίων – Σχολεία, Νοσοκομεία, Επιμελητήρια- που είναι παλιά και χρειάζεται να συγχρονιστούν με την εποχή και τις ανάγκες που καλύπτουν.  Η επιλογή των κτιρίων, στην προκειμένη περίπτωση των Σχολείων  που θα αναβαθμιστούν ως προς τα ενεργειακά χαρακτηριστικά τους, γίνεται από τους Δήμους, οι οποίοι καταγράφουν τις ανάγκες και ιεραρχούν τις προτεραιότητες τους» συμπληρώνει ο Περιφερειάρχης.

Το 5ο Δημοτικό  Σχολείο Τρικάλων, είναι ένα παλιό και ενεργοβόρο κτίριο (Ενεργειακής Κατηγορίας Η), το οποίο αναμένεται να αναβαθμιστεί σε Κατηγορία Α με βελτίωση των ενεργειακών χαρακτηριστικών του. Η ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου περιλαμβάνει τις εξής παρεμβάσεις:

-Εφαρμογή του συστήματος θερμομόνωσης στο κτιριακό κέλυφος.

-Αντικατάσταση των κουφωμάτων.

-Κατασκευή θερμομόνωσης της οροφής.

-Αλλαγή λαμπτήρων με νέους εξοικονόμησης ενέργειας.

-Εφαρμογή Μηχανικού αερισμού.

-Αντικατάσταση συστημάτων θέρμανσης.

Τα αναμενόμενα οφέλη του έργου είναι η μείωση της κατανάλωσης ενέργειας του κτιρίου με ταυτόχρονη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα μέσω της αναβάθμισης της Κατηγορίας Ενεργειακής Απόδοσης και η απόδοση  σε μαθητές και εκπαιδευτικούς ενός σύγχρονου, ασφαλούς και λειτουργικού  χώρου μάθησης.