Τετάρτη 21.02.2024 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Οι δηλώσεις Αδωνι Γεωργιάδη στον “Ζυγό” για το νέο ασφαλιστικό

29.11.2023

Καταπέλτης κατά του Βρετανού πρωθυπουργού Ρίσι Σούνακ ήταν χθες στην εκπομπή “Χαμηλές Πτήσεις” του Ράδιο Ζυγός ο υπ. Εργασίας Αδωνις Γεωργιάδης, που χαρακτήρισε λάθος την κίνηση να μην συναντηθεί. Για τα μάρμαρα του Παρθενώνα είπε πως αυτά έχουν κλαπεί κανονικά από τον Ελγιν και θα πρέπει να επιστραφούν.

Οσον αφορά στο νομοσχέδιο του υπουργείου του για το ασφαλιστικό που έχει κατατεθεί σε δημόσια  διαβούλευση τόνισε πως πάρα πολύ έντονο κοινωνικό πρόσημο.

Για την κατάργηση της παρακράτησης στις συντάξεις αναπηρίας δήλωσε πως: «Μέχρι σήμερα ο έχων σύνταξη αναπηρίας δεν μπορούσε να εργαστεί, γιατί αν πήγαινε να εργαστεί αυτομάτως έχανε τη σύνταξη αναπηρίας. Το 100%. Άρα, λέγαμε στον ΑμεΑ συμπολίτη μας, ο οποίος δικαιούτο σύνταξη αναπηρίας, ότι “κύριε, θα κάθεσαι σπίτι σου και δεν θα εργάζεσαι”.  Τώρα λέμε: εάν εργάζεσαι, καλώς εργάζεσαι. Θα πάρεις το εισόδημά σου από την εργασία σου και θα πάρεις και σύνταξη αναπηρίας».

Για τους εποχικούς εργαζόμενους δήλωσε πως: «Υπάρχει μεγάλο έλλειμα εργατικού δυναμικού στον τουρισμό και στην εστίαση για τους χειμερινούς μήνες και πολλοί δουλεύουν μαύρα για να μην χάνουν το εποχικό επίδομα που λαμβάνουν. Με το νέο νομοσχέδιο θεσπίζουμε ότι κάποιος θα μπορεί να δουλεύει μέχρι 3 μέρες την εβδομάδα, δηλαδή 12 μέρες το μήνα και να λαμβάνει ολόκληρο το επίδομα.”

Για την κατάργηση της περικοπής του 30% των συντάξεων στους εργαζόμενους συνταξιούχους: «Υπολογίζουμε ότι κατά μέσο όρο ένας συνταξιούχος εργαζόμενος θα κερδίσει το χρόνο από αυτή τη ρύθμιση 2.200 ευρώ. Θα έχει δηλαδή 2.200 ευρώ αύξηση εισοδήματος μόνο από αυτή τη ρύθμιση». Μάλιστα αυτό σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη μπορεί να συμβάλει και στην αύξηση της σύνταξης αφού “Αν κάποιος παίρνει μικρότερη σύνταξη και θέλει να αυξήσει τη σύνταξή του μπορεί να πάει να εργαστεί. Θα έχει μηδέν παρακράτηση και θα αυξήσει και τη σύνταξή του».

[fbcomments]