Δευτέρα 10.08.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Υποσχέσεις Αδωνι για αναπτυξιακές τομές

15.11.2019

Οι άξονες στους οποίους θα πρέπει να κινηθεί η αναπτυξιακή πολιτική της περιφέρειας Θεσσαλίας στον κλάδο των εξαγωγών επισημάνθηκαν στην ενημερωτική ημερίδα που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα και διοργανώθηκε από το Επιμελητήριο Τρικάλων και την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος (Κ.Ε.Ε.Ε).

Η ημερίδα έγινε στο «Ananti City Resort», παρουσία του Υπουργού Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη, του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού, του Αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων κ. Χρήστου Μιχαλάκη, του Δημάρχου Τρικκαίων κ. Δημήτρη Παπαστεργίου, περιφερειακών συμβούλων, εκπροσώπων επιμελητηρίων, τοπικών και πολιτικών φορέων.

Ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης, χαρακτήρισε τον εαυτό του, άνθρωπο των Επιμελητηρίων και αναφέρθηκε στις τομές που είναι αποφασισμένη να υλοποιήσει η Κυβέρνηση με στόχο την ανάπτυξη της χώρας χαρακτηρίζοντας σημαντική την πρωτοβουλία για την εκπόνηση της μελέτης που καταγράφει τη δυναμική της Θεσσαλίας στο κλάδο των εξαγωγών. Ο υπουργός τόνισε πως: «Υπάρχει ένα σταθερό πολιτικό περιβάλλον και αυτό αποτελεί πόλο έλξης για την προσέλκυση επενδύσεων και η Κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να επιταχύνει τις μεταρρυθμίσεις» σημείωσε, μεταξύ πολλών άλλων, ενώ σημείωσε ότι το Υπουργείο Ανάπτυξης είναι στο πλευρό των επιχειρήσεων.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Τρικάλων κ. Βασίλης Γιαγιάκος στάθηκε στη σημασία του αγροτοδιατροφικού τομέα, υπογραμμίζοντας παράλληλα τη δυναμική που καταγράφει η Περιφέρεια Θεσσαλίας στον κλάδο των εξαγωγών.

Από την πλευρά του, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός σημείωσε ότι οι εξαγωγές αυξήθηκαν σε μεγάλο βαθμό, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στη Θεσσαλία, στηρίζοντας την περιοχή.

«Πρέπει να ασχοληθούμε με την πραγματική οικονομία, Δήμοι και Περιφέρειες να συνεργαστούν για να μπορέσουμε να ζήσουμε εδώ και να μείνουμε εδώ», τόνισε στο χαιρετισμό του, ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου.