Σάββατο 29.01.2022 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Είπαν «όχι» στις φόλες για τα αδέσποτα ζώα στα Τρίκαλα

05.10.2015

Ελάχιστοι ήταν οι Τρικαλινοί που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Πολιτιστικού και Φιλοζωικού Εθελοντικού Σωματείου Ν. Τρικάλων – «Artemis», αλλά και του συλλόγου «Ποδηλάτων Τρικάλων».
Τα μέλη των συλλόγων συγκεντρώθηκαν χθες στην κεντρική πλατεία των Τρικάλων, με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα των ζώων, υπήρξε διαμαρτυρία για την  συνεχιζόμενη ρίψη δηλητηριασμένων δολωμάτων που προκάλεσε τον βάρβαρο θάνατο πολλών ζώων.
Στην συνέχεια, πραγματοποίησαν  ποδηλατάδα μέχρι την πλατεία του Δημοτικού Διαμερίσματος της Φήκης του Δήμου Πύλης όπου έγινε συμβολική διαμαρτυρία αλλά και ενημέρωση των κατοίκων για το απαράδεκτοι φαινόμενο της δηλητηρίασης αδέσποτων και μη σκυλιών, που έχει παρατηρηθεί τελευταία στο συγκεκριμένο χωριό.
Με ανακοίνωση τους τονίζουν πως η Νομοθεσία έχει αλλάξει και βάσει αυτής οι παραβάτες της κακοποίησης ζώων, τιμωρούνται με διοικητικό πρόστιμο 30.000 ευρώ καθώς και ποινή φυλάκισης τουλάχιστον 1 έτους και χρηματική ποινή από 5.000 ευρώ  έως 15.000 ευρώ.

Το πρόβλημα με τα αδέσποτα έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις στην πόλη των Τρικάλων και ο δήμος μέχρι στιγμή φαίνεται να αδυνατεί να το αντιμετωπίσει, έτσι ώστε και τα ζώα να μην εκτίθενται στις ορέξεις του κάθε ανεγκέφαλου, αλλά και οι πολίτες να μην κινδυνεύουν από αυτά.