Τρίτη 14.07.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

“Τρικκαίοι και Κυπραίοι εσμίξανε”

30.11.2019

Με μία μεγάλη μουσικοχορευτική εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο “Αθανάσιος Τριγώνης” με τίτλο “Τρικκαίοι και Κυπραίοι εσμίξανε” επισφραγίστηκε το απόγευμα της Παρασκευής η αδελφοποίηση του 7ου Λυκείου Τρικάλων και του Περιφερειακού Λυκείου Αποστόλου Λουκά Κολοσσίου του Δήμου Ύψωνα Κύπρου.

Μόλις ενάμισι χρόνο μετά την πρώτη επίσημη τελετή αδελφοποίησης των Δήμων Τρικκαίων και Υψωνα, η πράξη αυτή ενισχύεται με την αδελφοποίηση των δύο σχολείων που δείχνει ότι η προοπτική για στενή συνεργασία και για διάχυση της αδελφοποίησης στην κοινωνία, χωρίς να είναι μια τυπική δράση, έχει πλέον αξία και ουσία.

Σε αυτό το πνεύμα κινήθηκαν και οι χαιρετισμοί του Αντιδημάρχου Παιδείας-Πολιτισμού-Αθλητισμού και Δημοσίων Σχέσεων κ. Άκη Αναστασίου, του Δημάρχου Ύψωνα κ. Παντελή Γεωργίου και του Εντεταλμένου Συμβούλου σε θέματα Εθελοντισμού & Νεολαίας κ. Μιχάλη Λάππα που τόνισαν τις άριστες σχέσεις μεταξύ των δύο Δήμων και την διεύρυνση του πεδίου δράσεως σε κοινωνικοπολιτιστικό επίπεδο και σε θέματα παιδείας δίνοντας παράλληλα την υπόσχεση για εντατικοποίηση και εμβάθυνση της συνεργασίας τους.

Στην όμορφη εκδήλωση συμμετείχαν ο Πολιτιστικός Σύλλογος “Ερωτόκριτος” του Δήμου Ύψωνα, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μεγαλοχωρίου, η Εύξεινος Λέσχη Ποντίων και Μικρασιατών Τρικάλων, μουσικό σχήμα του Κέντρου Έρευνας-Μουσείου Τσιτσάνη και ο κ. Χρίστος Μοδέστου με την κα Μαρία Τύμπα.