Κυριακή 31.05.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Τρίκαλα: Μαζί με τα καλαμπόκια… φύτρωσαν και 9 δενδρύλλια χασίς

07.09.2016 /

Αφού είδε και απόειδε… με τις τιμές στα καλαμπόκια, να ενισχύσει στο εισόδημά του αποφάσισε 32χρονος Τρικαλινός που συνελήφθη στην ευρύτερη περιοχή Τρικάλων, να έχει φυτέψει σε αυτά και εννέα δενδρύλλια χασίς.

Μετά από μεθοδευμένες έρευνες ανδρών του Τμήματος Ασφάλειας, εντοπίστηκε φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης, που καλλιεργούσε ο 32χρονος, ο οποίος και συνελήφθη χθες το απόγευμα. Οι αστυνομικοί κατέλαβαν τον 32χρονο να καλλιεργεί φυτεία, σε αγροτική περιοχή, μέσα σε φυτεία με καλαμπόκια, αποτελούμενη από 9 καλλιεργούμενα δενδρύλλια κάνναβης ύψους έως και 90 εκατοστά. Σε έρευνα, δε, που ακολούθησε σε ποιμνιοστάσιο ιδιοκτησίας του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ακόμα 4 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως 60 εκατοστά καθώς και ποσότητα την ναρκωτικής ουσίας, βάρους 145 γραμμαρίων. Τα δενδρύλλια κάνναβης εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν, όπως και η ποσότητα της ναρκωτικής ουσίας., ενώ σε βάρος του 32χρονου σχηματίστηκε σχετική δικογραφία με τη σχετική προανάκριση να διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας.

Στη Λάρισα

Συνελήφθη χθες το απόγευμα, από αστυνομικούς της προαναφερόμενης Υπηρεσίας, 57χρονος σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης, της κατοχής ναρκωτικών ουσιών, της παράβασης του τελωνειακού κώδικα και της παράνομης οπλοκατοχής.
Σε νομότυπη έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία του 57χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, 3 συσκευασίες με ποσότητα νωπής κάνναβης, συνολικού βάρους 88,6 γραμμαρίων, 3 συσκευασίες με σπόρους κάνναβης, συνολικού βάρους 262,7 γραμμαρίων, μικροποσότητα ναρκωτικών χαπιών που κατείχε χωρίς ιατρική συνταγή, 8 πακέτα τσιγάρων, χωρίς την ειδική ένσημη ταινία φορολόγησης, μαχαίρι, ηλεκτρονική ζυγαριά, κινητό τηλέφωνο και το χρηματικό ποσό των 120 ευρώ.
Στη συνέχεια, οι Αστυνομικοί εντόπισαν φυτεία, σε ειδικά διαμορφωμένο και με πυκνή βλάστηση χώρο, κοντά στην οικία του 57χρονου, αποτελούμενη από 46 καλλιεργούμενα δενδρύλλια κάνναβης, καθώς και 24 προσφάτως αποψιλωμένα δενδρύλλια κάνναβης, τα οποία βρίσκονταν στο στάδιο της αποξηράνσεως.
Τα δενδρύλλια κάνναβης εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν, ενώ επιπλέον  κατασχέθηκε το ΙΧΕ αυτοκίνητο του 57χρονου.