Τρίτη 09.08.2022 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Χωρίς εκπαιδευτικούς… και αναλώσιμα το σχολείο στις φυλακές!

22.09.2021

Οπου κλείνει ένα σχολείο, ανοίγει μια φυλακή… Όταν το σχολείο όμως είναι μέσα στη φυλακή; Τότε σίγουρα αποκτά μια ξεχωριστή αξία και σημασία, γιατί ακόμη και σε αυτή την ηλικία, ακόμη και σε ανθρώπους που για τους δικούς του λόγους ο καθένας βρίσκεται πίσω από τα κάγκελα, αποκτά πολύ μεγαλύτερη σημασία, γιατί έτσι αποκτά και την πραγματική της έννοια η λέξη σωφρονισμός.

Ισως γι’ αυτό η εύρυθμη λειτουργία του 2 ΣΔΕ έχει μεγάλη αξία. Παρόλα αυτά όμως ξεκίνησε τη λειτουργία του με μόλις τρεις εκπαιδευτικούς, και καθόλου χρήματα για αναλώσιμα είδη…

Διαβάστε την ανάρτηση της διευθύντριας του σχολείου Μαρίας Μουτσάκη:

“Την Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου έγινε η έναρξη του σχολικού έτους 2021-2022 για τον Β κύκλο Σπουδών. Με λίγα γλυκά και αναψυκτικά – έτσι, για το καλό- μαζευτήκαμε κάτω απ τη σκιά του φιλόξενου δέντρου της αυλής μας για να καλωσορίσουμε ο ένας τον άλλο και να πούμε ο καθένας, ό,τι περιμένει κι ό,τι επιθυμεί από αυτή τη χρονιά. Προπάντων δια ζώσης μαθήματα , πολλές ειδικότητες εκπαιδευτών, δράσεις με μουσική, με θέατρο με εικαστικά, με γυμναστική με επαγγελματικη ενημέρωση κι άλλα τέτοια πολλά ακούστηκαν στην παρέα μας.
Διάθεση κι ελπίδα μπόλικη, από όλους μας.
Η πραγματικότητα όμως; Τρείς εκπαιδευτικοί μαζί με τη διευθύντρια όλοι κι όλοι προς το παρόν, καθόλου χρήματα για αναλώσιμα είδη, χαρτικά και αντισηπτικά και πολλή ανασφάλεια και αγωνία για το τι μέλλει γενέσθαι.
Θα τα καταφέρουμε βέβαια, γιατί πιστεύουμε σε αυτό, αλλά γιατί να μην υπάρχουν και τα αυτονόητα στην ώρα τους;
Προς το παρόν περιμένουμε με χαρά και την έναρξη και του Α κύκλου σπουδών στις αρχές Οκτωβρίου, καθώς και την εθελοντική προσφορά όλων των φίλων του σχολείου που με την παρουσία τους κάθε χρόνο εμπλουτίζουν τη σχολική μας ζωή με ενδιαφέρουσες δράσεις και προγράμματα.
Εκ μέρους του 2ου ΣΔΕ Τρικάλων :Καλή σχολική χρονιά σε όλους!!!”