Τρίτη 26.01.2021 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Μια ξεχωριστή εκδήλωση για το “ΟΧΙ” στο 2ο ΣΔΕ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

30.10.2019

Σχεδόν 80 χρόνια μετά τον 2ο παγκόσμιο πόλεμο και οι πληγές ακόμη ανοιχτές με τα ζητήματα του φασισμού, του ναζισμού και του πολέμου ακόμη να απειλούν και να δηλητηριάζουν τη ζωή μας.
Μέσα σε αυτό το πλαίσιο λοιπόν, το ιδιαίτερο σχολείο μας είχε πολλά να δει και να συζητήσει, την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου , ημέρα αφιερωμένη στην εθνική επέτειο.
Προσκεκλημένος μας ο ιστορικός και φιλόλογος του 4ου Γυμνασίου Τρικάλων, Κώστας Μιχαλάκης, ο οποίος παρουσίασε το χρονικό του πολέμου στην Ελλάδα και στον υπόλοιπο κόσμο μέσω ενός πλούσιου φωτογραφικού υλικού που έγινε η αφορμή για γόνιμο προβληματισμό και ενδιαφέρουσες συζητήσεις με τους κρατούμενους μαθητές.
Ιδιαίτερη στιγμή ήταν όταν αναφέρθηκε η συγκλονιστική ιστορία εκτέλεσης του Ναπολέοντα Σουκατζίδη και η εκπαιδευτικός του ΣΔΕ Μαρία Μουτσάκη επιχείρησε με ένα αυτοσχέδιο παιχνίδι ρόλων να μεταδώσει το μέγεθος του ηρωισμού και της θυσίας των αγωνιστών που αντιστάθηκαν.
Η εκδήλωση πλαισιώθηκε με τραγούδια βγαλμένα μέσα από τα γεγονότα της κατοχής και της αντίστασης όπως η «Αλάνα» και «Της Γερακίνας γιος» που ερμήνευσε ο μαθητής μας Σαμέτ Ν.
Την εκδήλωση προλόγισε και παρουσίασε η Αναπληρώτρια Διευθύντρια του ΣΔΕ Αθανασία Τρικαλιώτη, το οπτικοακουστικό συντονισμό ανέλαβαν οι εκπαιδευτικοί του ΣΔΕ Ζωή Δημοπούλου και Ανδρέας Μπούρλιας , ενώ το εικαστικό μέρος οι μαθητές Αλεξέι Γ. και Ιζέτ Χ.
Ευχαριστούμε θερμά τον κο Κώστα Μιχαλάκη και τη Διεύθυνση του 4ου Γυμνασίου Τρικάλων.”