Τετάρτη 22.05.2024 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Μικρή η προσέλευση των Τρικαλινών στις κάλπες για τις εκλογές

15.10.2023

“Μεγάλη συμμετοχή απ’ το πρωί σήμερα”. Με την ανάρτηση αυτή και την παραπάνω φωτογραφία, δικηγόρος εκλογικού τμήματος των Τρικάλων… δίνει μια πρώτη γεύση τι θα ακολουθήσει σήμερα στην εκλογή για νέο Περιφερειάρχη στη Θεσσαλία μιας και οι εκλογές  για τους δήμους που την περασμένη φορά λόγω των χιλιάδων υποψηφίων, δημιούργησαν μια δυναμική που μετά βίας έφτασε το ποσοστό συμμετοχής στο 52%. Προς το παρόν τα πράγματα στην εκλογική διαδικασία στο νομό Τρικάλων κυλούν ομαλά…

Σε όλη την χώρα

Ενενήντα «μονομαχίες» διεξάγονται σήμερα στην αρένα των αυτοδιοικητικών εκλογών με έπαθλο τη θέση δημάρχου ή περιφερειάρχη για την επόμενη πενταετία.

Οι σημερινές επαναληπτικές εκλογές, που βρίσκονται σε εξέλιξη από τις 07:00, πραγματοποιούνται σε 6 περιφέρειες και 84 δήμους εκ των οποίων οι 28 στην Αττική.

Ξεχωρίζουν οι αναμετρήσεις στους δύο μεγαλύτερους δήμους της χώρας, αλλά και στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, χωρίς να λείπει το ενδιαφέρον και στις υπόλοιπες περιπτώσεις.

Οι νυν δήμαρχοι Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, και Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, διεκδικούν την ανανέωση της θητείας τους έχοντας ως αντιπάλους τον Χάρη Δούκα και τον Στέλιο Αγγελούδη, αντίστοιχα.

Στον δήμο Πατρέων, ο  Κωνσταντίνος Πελετίδης έχει απέναντί του τον Κωνσταντίνο Σβόλη.

Στη Θεσσαλία, όπου ακόμα μετρά τις πληγές της από την καταστροφική θεομηνία, ο σημερινός περιφερειάρχης, Κώστας Αγοραστός, έχει απέναντί του τον Δημήτρη Κουρέτα.

[fbcomments]