Κυριακή 05.02.2023 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

ΟΣΕ: Εμείς στα Τρίκαλα γιατί κοιμηθήκαμε όρθιοι;

12.01.2023

10 χιλιόμετρα ηχοπετάσματα τα οποία φυσικά λειτουργούν και για την προστασία της γραμμής, εγκρίθηκαν κατά μήκος των γραμμών στην πόλη της Λάρισας. Την ίδια ώρα τα Τρίκαλα θρηνούν κάθε χρόνο από έναν κάτοικο, ενώ ένα σωρό είναι κατά ατυχήματα που συμβαίνουν. Εμείς αλήθεια γιατί… κοιμηθήκαμε κ. δήμαρχε και κ. αντιπεριφερειάρχη; Πόσους ακόμη συμπολίτες πρέπει να θρηνήσουμε;

Η είδηση που έστειλε χθες η Περιφέρεια αναφέρει: Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος ΟΣΕ Σπύρος Πατέρας υπέγραψε τη σύμβαση για την τοποθέτηση ηχοπετασμάτων σε συνολικό μήκος 10 περίπου χιλιομέτρων, κατά μήκος των σιδηροδρομικών γραμμών  που διέρχονται από την πόλη της Λάρισας, μετά την έγκριση  που έδωσε ο  Περιφερειάρχης Θεσσαλίας  Κώστας Αγοραστός. Το έργο, συνολικού προϋπολογισμού ένταξης 5.999.324 ευρώ, χρηματοδοτείται από το  ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020, με δικαιούχο και φορέα υλοποίησης τον ΟΣΕ.

Αντικείμενο του έργου είναι η κατασκευή ηχοπετασμάτων σε τμηματικές θέσεις του σιδηροδρομικού διαδρόμου και εντός του αστικού ιστού της πόλης της Λάρισας, από το Σταθμό του Μεζούρλου έως μετά τη γέφυρα του Πηνειού ποταμού, από την Χ.Θ. 343+200 έως Χ.Θ. 348+200 του σιδηροδρομικού διαδρόμου.

Στο μήκος αυτό των περιλαμβάνονται δύο σιδηροδρομικοί σταθμοί, Σ.Σ. Μεζούρλο και Σ.Σ. Λάρισας, τρεις ισόπεδες οδικές διαβάσεις (στην οδό Βόλου, στην οδό Καραγάτση και στην οδό Αγιάς), υπόγειες διαβάσεις πεζών, δύο πεζογέφυρες καθώς και το τεχνικό του ποταμού Πηνειού.

Στα σημεία όπου από τη μελέτη θορύβου που εκπονήθηκε και εγκρίθηκε (ΥΠΕΝ – ΟΣΕ) δεν προκύπτει απαίτηση τοποθέτησης ηχοπετάσματος, προβλέπεται η κατασκευή περίφραξης.

[fbcomments]