Δευτέρα 15.04.2024 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Ψήφισμα συμπαράστασης της ΕΛΜΕΤ στους Φίλους Σιδηροδρόμου

20.02.2023 /

Η Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Τρικάλων εκφράζει την πλήρη συμπαράστασή της στον αγώνα του Συλλόγου Φίλων Σιδηροδρόμου Τρικάλων για τη δημιουργία του οποίου πρωτοστάτησαν αρκετοί συνάδελφοι πριν δεκαπέντε περίπου χρόνια.

Όλο αυτό το χρονικό διάστημα ο Σύλλογος είχε ενεργή παρουσία στην πόλη αγωνιζόμενος διαρκώς εναντίον της υποβάθμισης της σιδηροδρομικής συγκοινωνίας ενώ παράλληλα είχε  και πολιτιστική προσφορά με την ανακαίνιση και συντήρηση του μουσειακού συρμού στην πλατεία Πούλιου αλλά και με πολιτιστικές εκδηλώσεις στο Κουρσούμ Τζαμί, στο Μουσείο Τσιτσάνη και όχι μόνο και όχι μόνο.

Ειδικά το τρενάκι στην πλατεία Πούλιου αποτέλεσε κυψέλη πολιτισμού και τόπο επίσκεψης μαθητών όπου παρακολουθούσαν βίντεο με σιδηροδρομικά θέματα και ενημερώνονταν γενικότερα για την ιστορία και τη γενικότερη σημασία των μέσων σταθερής τροχιάς.

Θεωρούμε μέγιστη αχαριστία από πλευράς δήμου τη στέρηση από τον σύλλογο του τρένου που και με την οικονομική συνεισφορά και πολλών εκπαιδευτικών  μελών της ένωσής μας μπόρεσε να ανακαινιστεί και να συντηρηθεί για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα.

Ζητούμε την άμεση μεταφορά του τρένου στη θέση στην οποία υπήρξε τοπόσημο και να σταματήσει αμέσως κάθε σκέψη για αλλαγή στη χρήση του συρμού αυτού.

Άλλωστε στη χώρα μας υπάρχουν πολλές δεκάδες παλιά εγκαταλελειμμένα τρένα, οπότε ο δήμος μπορεί να πάρει όσα θέλει για άλλες διαφορετικές χρήσεις.

[fbcomments]