Τετάρτη 06.07.2022 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

«Τρελάθηκαν» οι Βολιώτες με το SMS που έλαβαν – Καρκινοπαθής τους χαρίζει 670.000 ευρώ!

26.02.2022 /

Μία νέα απάτη “σκαρφίστηκαν” επιτήδειοι, προκειμένου να αποσπάσουν μεγάλα χρηματικά ποσά από αφελείς πολίτες! Σύμφωνα με όσα αποκαλύπτει το TheNewspaper.gr, σε πολλούς Βολιώτες έφτασε σήμερα ένα γραπτό μήνυμα μέσω της εφαρμογής Messenger με το οποίο γίνεται γνωστό ότι η αποστολέας είναι έτοιμη να χαρίσει τεράστιο ποσό ως κληρονομιά στον παραλήπτη, καθώς εκείνη πεθαίνει και δεν έχει συγγενικά πρόσωπα!

«Γειά σου, αγαπητέ εν Χριστώ. Ελπίζω να είσαι καλά. Οπότε δεν νομίζω ότι γνωριζόμαστε, αλλά με λένε Πατρίσια μάγια. Είμαι Γάλλος, αλλά λόγω της ασθένειάς μου, νοσηλεύομαι αυτή τη στιγμή σε νοσοκομείο στον Καναδά. Έχω σοβαρό καρκίνο στομάχου. Θα ήθελα να δωρίσω 670.000 ευρώ σε έναν υπεύθυνο και άξιο άνθρωπο γιατί η υγεία μου είναι πολύ εύθραυστη και οι μέρες μου είναι πλέον μετρημένες. Έχω σπίτια αλλά όχι παιδιά. Από τότε που ανακάλυψα αυτή την ασθένεια, αποφάσισα να κάνω μία δωρεά σε ορφανά και σε όλους όσους τη χρειάζονται. Εάν ενδιαφέρεστε, μπορείτε να στείλετε τον αριθμό σας στο Whats App για να επικοινωνήσουμε μαζί σας με ένα σημείωμα» αναφέρει χαρακτηριστικά το μήνυμα.

Όπως υποστηρίζουν ειδικοί, σκοπός των απατεώνων, που κρύβονται πίσω από αυτή την δακρύβρεχτη ιστορία, είναι να αποσπάσουν στοιχεία του τραπεζικού λογαριασμού των υποψηφίων θυμάτων, καθώς και κωδικούς e-banking με σκοπό την κλοπή των χρημάτων!

Για τον λόγο αυτό, οι αστυνομικοί προτρέπουν να μην απαντούμε σε αυτό και σε αντίστοιχα μηνύματα και να διαγράφουμε κάθε επαφή. Σε κάθε περίπτωση, να μην κοινοποιούμε τα τραπεζικά μας στοιχεία σε κανέναν.