Δευτέρα 25.05.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Απίστευτη ταλαιπωρία και για τους συνταξιούχους των Τρικάλων

01.07.2015

Απίστευτα μεγάλες ουρές συνταξιούχων συναντά κανείς αυτή την ώρα έξω από τα επτά καταστήματα τραπεζών στα Τρίκαλα που έχει ορίσει το υπουργείο Οικονομικών για να πληρωθεί σήμερα ένα μικρό τμήμα της σύνταξης.

Το τραγικό βέβαια της υπόθεσης είναι πως τα καταστήματα όλων των τραπεζών με εξαίρεση αυτό της Alpha (Καλαμπάκα), είναι στην πόλη των Τρικάλων και προφανώς δημιουργούνται τεράστια προβλήματα σχετικά με την μετάβαση των συνταξιούχων απομακρυσμένων χωριών του νομού.

Με απόφαση που ελήφθη αργά τη νύχτα οι τράπεζες Εθνική, Alpha και Eurobank θα εξυπηρετούν με αλφαβητική σειρά και αυστηρά και μόνο συνταξιούχους που δεν διαθέτουν κάρτα ανάληψης μετρητών.

Συγκεκριμένα, σήμερα, Τετάρτη, θα εξυπηρετηθούν οι συνταξιούχοι που το επώνυμό τους ξεκινά από Α έως Ι, αύριο, Πέμπτη, όσων το επώνυμο ξεκινά από Κ έως Μ και την Παρασκευή από Ν έως Ω.

Μόνο η Τράπεζα Πειραιώς εξυπηρετεί με σειρά προτεραιότητας.

Οι συνταξιούχοι θα λάβουν τα 120 ευρώ της σύνταξης, με την προϋπόθεση να μην έχουν βγάλει από το λογαριασμό τους τα 60 ευρώ μέσω των ΑΤΜ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, οι συνταξιούχοι θα μπορούν να πάρουν μόνο 120 ευρώ μετρητά κατά τη διάρκεια της εβδομάδας.

Θα πρέπει να προσέλθουν στις τράπεζες με την αστυνομική τους ταυτότητα ή με άλλο νομιμοποιητικό έγγραφο, ενώ μπορούν να εξυπηρετηθούν κανονικά οι συνδικαιούχοι των λογαριασμών και όσοι έχουν εξουσιοδοτηθεί.

Παράλληλα οι τράπεζες θα μεριμνήσουν ώστε να εκδοθούν το συντομότερο κάρτες σε όσους καταθέτες δεν έχουν ώστε να συναλλάσσονται κανονικά σε σημεία πώλησης που δέχονται χρεωστικές κάρτες, καθώς και να κάνουν τις προβλεπόμενες αναλήψεις των 60 ευρώ ημερησίως.

Οι ανοιχτές Τράπεζες στα Τρίκαλα

Στον Νομό Τρικάλων θα ανοίξουν τα παρακάτω τραπεζικά υποκαταστήματα:

  • Το κατάστημα της Εθνική Τράπεζα επί της 28ης Οκτωβρίου
  • Το κατάστημα της «Εurobank» επί της οδού Κονδύλη
  • Το κατάστημα της «Πειραιώς» επί της οδού Ασκληπιού
  • Το κατάστημα της «Αttica Bank» επί της 28ης Οκτωβρίου
  • Το κατάστημα της «Αlpha Bank» επί της οδού Ηρώων Αλβανικού Μετώπου
  • Το κατάστημα του Ταχυδρομικού Ταμιευτήριου επί της οδού Στρατηγού Σαράφη
  • Το κατάστημα της «Αlpha Bank» στην Καλαμπάκα επί της οδού Τρικάλων