Πέμπτη 01.10.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Η τραπεζική ταπείνωση των Ελλήνων μπροστά στα γκισέ… – Χαμένη η κυβέρνηση

29.10.2015

Σκηνικά που βλέπαμε τις πρώτες μέρες των capitals control συναντά κανείς τις τελευταίες ημέρες στις τράπεζες των Τρικάλων, βάζοντας σε ταλαιπωρία χιλιάδες Τρικαλινούς που περιμένουν καρτερικά στις… ατελείωτες ουρές.

Παππούδες και γιαγιάδες με το βιβλιάριο στο χέρι να περιμένουν να καταθέσουν τα χρήματα για τον ΕΝΦΙΑ (που θα καταργούσε η κυβέρνηση της αριστεράς), κόβοντας τους παράλληλα την σύνταξη, η οποία είναι αμφίβολο με την οικτρή οικονομική κατάσταση, αν θα πληρωθεί μέχρι το τέλος του μήνα.

Την ίδια ώρα που οι επιχειρηματίες βρίσκονται στα πρόθυρα κρίσης, ώστε να μπορέσουν να καλύψουν τις επιταγές, μη βρίσκοντας ταμείο άδειο.

Υπάλληλοι που δουλεύουν σε συνθήκες γαλέρας με τα νεύρα εκτός εαυτού, να προσπαθήσουν να εξυπηρετήσουν ορδές πολιτών, που αγανακτισμένοι διαμαρτύρονται.

Η μεταφορά σχεδόν του συνόλου των συναλλαγών από τις Εφορίες που είναι άδειες από υπαλλήλους στις τράπεζες, όπου έτσι ουσιαστικά αυξάνεται το κόστος συναλλαγής του πολίτη, έχει δημιουργήσει ένα χωρίς προηγούμενο σκηνικό, που σίγουρα θα πάρει χρόνια, να ομαλοποιηθεί.

Η διαχείριση πλέον και των πιο απλών φαίνεται πως είναι δυσεπίλυτο πρόβλημα για τους κυβερνώντες.