Τετάρτη 16.06.2021 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Ζεσταίνουν τα τρακτέρ οι αγρότες της Θεσσαλίας

17.01.2021

Σειρά διερευνητικών επαφών και ενημερώσεων ξεκινά σήμερα στα χωριά του νομού Τρικάλων η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων η «ΑΝΟΙΞΗ» η οποία θα υλοποιήσει το πρόγραμμα που θα αποφασίσει η Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων.

Στο μεταξύ στις πλατείες των χωριών βγάζουν τα τρακτέρ σήμερα οι αγρότες της Καρδίτσας με κυρίαρχο αίτημά τους την αποζημίωση στο 100% της πληγείσας φετινής παραγωγής και η ολική αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος!

Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε σε συνέντευξη Τύπου από το προεδρείο της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας, καλούνται όλοι οι Καρδιτσιώτες αγρότες να συνταχθούν δυναμικά στη νέα κινητοποίηση βγάζοντας μεθαύριο Κυριακή 17/1/2021 τρακτέρ στις πλατείες των χωριών.
Στη συνέντευξη παρέστησαν ο πρόεδρος της ΕΟΑΣΚ κ. Κώστας Τζέλλας, ο γραμματέας κ. Γιάννης Τσιούτρας και τα μέλη του Δ.Σ. πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Κοσκινά κ. Αποστόλης Κωστόπουλος και πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Μαγούλας κ. Απόστολος Παπαϊωάνου.
Όπως επισήμανε στην τοποθέτησή του ο κ.Τζέλλας, ο αγώνας είναι μονόδρομος δεδομένου ότι η κυβέρνηση μέχρι τώρα δεν έχει ανταποκριθεί στις τεράστιες ανάγκες των πληγέντων παραγωγών της περιοχής.
«Εδώ και μέρες – επισήμανε στην τοποθέτησή του ο κ. Τζέλλας – εκατοντάδες κάτοικοι της Τοπικής Κοινότητας Αγίας Τριάδας του Δήμου Παλαμά έχουν παραταγμένα τα αγροτικά μηχανήματά τους στην κεντρική πλατεία του χωριού διαμαρτυρόμενοι έντονα για τη μη πληρωμή προκαταβολής των αποζημιώσεων που δικαιούνται επειδή οι κατεστραμμένες καλλιέργειές τους ήταν εκτός του δορυφορικού συστήματος καταγραφής. Βέβαια, υπάρχουν πολλοί ακόμη παραγωγοί σε διάφορες άλλες περιοχές του Νομού μας που αντιμετωπίζουν το ίδιο μεγάλο πρόβλημα και μέχρι στιγμής δεν πήραν καθόλου χρήματα. Χαρακτηριστικό του μεγέθους της αδικίας που έγινε είναι ότι από τους περίπου 340.000 πληγέντες αγρότες προκαταβολές αποζημιώσεων έλαβαν μόνο οι 140.000»!
Επίσης, ο κ. Τζέλλας τόνισε ότι «έχει εκφραστεί πλήθος παραπόνων για τις εκτιμήσεις που έγιναν στα χωράφια από τον ΕΛΓΑ και οι οποίες κατά τους πληγέντες αγρότες δεν αντιστοιχούν στο μέγεθος της ζημιάς που υπέστησαν. Απαιτούμε λοιπόν άμεσες και δίκαιες αποζημιώσεις για όλους τους Καρδιτσιώτες πλημμυροπαθείς παραγωγούς».