Δευτέρα 25.09.2023 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Φρίκη: Εφθασαν τους 26 οι απανθρακωμένοι μετανάστες μέσα στο δάσος της Δαδιάς

22.08.2023

Τραγωδία στο Δάσος της Δαδιά. Οπως αναφέρουν οι πληροφορίες, η μεγάλη φωτιά στον Εβρο έχει προκαλέσει τον θάνατο δεκάδων μεταναστών, που εγκλωβίστηκαν μέσα στο δάσος της Διαδιάς. Και υπάρχουν φόβοι ότι ενδεχομένως ο αριθμός θα αυξηθεί.

Αρχικά εντοπίστηκαν 18 πτώματα, αλλά αργότερα βρέθηκαν νεκροί τουλάχιστον άλλοι οκτώ μετανάστες. Αυτή η δεύτερη ομάδα των θυμάτων, όπως μετέδωσε ο απεσταλμένος του Σκάι, Χρήστος Νικολαϊδης, εντοπίσθηκε κοντά στην περιοχή της Λευκίμμης.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν διαρρεύσει από πηγές της Πυροσβεστικής, μονάδες πυροσβεστών που επιχειρούν στην περιοχή, βρέθηκαν ξαφνικά μπροστά σε ένα αποτρόπαιο θέαμα. Δεκάδες απανθρακωμένα πτώματα μεταναστών, που εγκλωβίστηκαν στην φωτιά μέσα στο δάσος. Τις πληροφορίες επιβεβαιώσε σε έκτακτη ανακοίνωση που έκανε ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής κ. Αρτοποιός, σημειώνοντας ότι γίνονται ενέργειες μέσω Διεθνών οργανισμών βοήθειας, για την αναγνώριση των θυμάτων.

Τα πτώματα που είχαν βρεθει αρχικά ήταν 18, αλλά τώρα προστέθηκαν άλλοι 8 νεκροί.

Οι πρώτοι 18 μετανάστες βρέθηκαν νεκροί κοντά σε παράπηγμα στην περιοχή του Αβαντα, όπως είπε ο εκπρόσωπος τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ενώ η δεύτερη ομάδα βρέθηκε στην περιοχή της Λευκίμμης.

“Στην πυρκαγιά της Αλεξανδρούπολης, σε επιτόπιο έλεγχο από στελέχη της Πυροσβεστικής στην ευρύτερη περιοχή του Άβαντα εντοπίστηκαν οι σωροί 18 ατόμων πλησίον παραπήγματος. Με δεδομένο ότι από τις γύρω περιοχές δεν έχει υπάρξει καμία δήλωση εξαφάνισης ή αγνοουμένων κατοίκων διερευνάται το ενδεχόμενο να πρόκειται για ανθρώπους που εισήλθαν παράτυπα στη χώρα.

Φρίκη: Εφθασαν τους 26 οι απανθρακωμένοι μετανάστες μέσα στο δάσος της Δαδιάς- Βρέθηκαν άλλα 8 πτώματα

Υπενθυμίζεται ότι από χθες είχαν σταλεί μηνύματα 112 εκκένωσης της ευρύτερης περιοχής. Σημειώνεται ότι, τα μηνύματα μεταδίδονται και σε κινητά από ξένα δίκτυα που βρίσκονται στην περιοχή. Ήδη από το αρχηγείο της ελληνικής αστυνομίας έχει ενεργοποιηθεί η ομάδας αναγνώρισης θυμάτων καταστροφών. Οι έρευνες σε όλο το μήκος της περιοχής που εκδηλώθηκε και βρίσκεται σε εξέλιξη η πυρκαγιά, συνεχίζονται”.

[fbcomments]