Δευτέρα 04.12.2023 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Τονίσθηκε στην προσυνεδριακή συνέλευση της ΛΑ.Ε. Τρικάλων

30.05.2016

Νέα φάση μετά τη μνημονιακή μεταστροφή του Σύριζα

Εισηγητής ήταν το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου Πάνος Κοσμάς

lae_souitaΜε το βλέμμα στραμμένο στην ιδρυτική πανελλαδική συνδιάσκεψη που θα διεξαχθεί από τις 24 έως και τις 26 Ιουνίου στην Αθήνα, είναι τα μέλη της Λαϊκής Ενότητας, ενώ σιγά – σιγά ολοκληρώνεται και η προσυνεδριακή διαδικασία που ξεκίνησε πριν από δύο μήνες, με τις δημοσιεύσεις κειμένων και θέσεων πάνω στο πρόγραμμα του πολιτικού φορέα και του καταστατικού.

Στο πλαίσιο αυτό, χθες το πρωί πραγματοποιήθηκε η προσυνεδριακή συνέλευση της Λαϊκής Ενότητας Τρικάλων με εισηγητή το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου κ. Πάνος Κόσμας. Η συνέλευση έγινε στο χώρο της Σουϊτας, παρουσία των μελών της ΛΑΕ Τρικάλων.

            Μέτωπο ριζοσπαστικής αντικαπιταλιστικής αριστεράς

“ Στόχος μας είναι να δημιουργηθεί πανελλαδικά ένα δυναμικό της ριζοσπαστικής αντικαπιταλιστικής αριστεράς, ικανό και εξοπλισμένο ώστε να δώσει μάχες για να συναντηθεί και με άλλους στην αριστερά σε μια πολύ δύσκολη περίοδο” τόνισε, προς τον “Ε.Π.” ο κ. Πάνος Κοσμάς, σημειώνοντας ότι η ΛΑΕ συγκροτήθηκε σε έκτακτες συνθήκες, μετά την επαίσχυντη μετατροπή του “όχι” του δημοψηφίσματος σε”ναι” και τη μνημονιακη στροφή της ηγεσίας του Σύριζα.

lae_souita1Στη συνέχεια, ο κ. Κοσμάς σημείωσε ότι “μετά τη μνημονιακή μεταστροφή του Σύριζα εισερχόμαστε σε μια νέα φάση και θέλουμε να είμαστε προσεκτικοί στον τρόπο που θα διαγνώσουμε τα στοιχεία αυτής της νέας φάσης. Δε συμφωνούμε ότι έχουμε υποστεί μια συντριπτική ήττα και πως έχουμε πάει σε μια ιταλοποίηση της ελληνικής αριστεράς και πως δε μπορούν να υπάρξουν αντιστάσεις”.

Ωστόσο, δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει πως έχει γίνει μεγάλη ζημιά από αυτή την μεταστροφή (σ.σ. του Σύριζα), διότι ότι υπογράφετε είναι στο όνομα της Αριστεράς.

“Είναι φανερό ότι έχει γίνει μεγάλη ζημιά από την μεταστροφή του Σύριζα, διότι δεν εξέθεσε την ηγεσία του κόμματος και όσους συνεχίζουν να είναι στον Σύριζα, αλλά γιατί ότι υπογράφετε είναι στο όνομα της Αριστεράς, ευτελίζει την Αριστερά και κάνει κακό γενικότερα, ακόμα και όσους δε συμμετείχαν στον Σύριζα και δεν είχαν αυταπάτες” ανέφερε με έμφαση και συνέχισε λέγοντας ότι “έχει προκαλέσει ζημιά γιατί ο κόσμος πια είναι αρκετά σκεπτικός. Υπάρχει, ένα κράμα απογοήτευσης και σκεπτικισμού, ζητώντας αποδείξεις, ώστε να στρατευτεί ξανά σε μαζικά εγχειρήματα. Θεωρούμε ότι αυτός ο σκεπτικισμός έχει ένα μεγάλο κομμάτι υγείας, αρκεί να μην μετατρέπεται σε απάθεια και απογοήτευση. Πιστεύουμε ότι το μαστίγιο των μνημονίων θα ξαναβγάλει τον κόσμο στο δρόμο, αλλά πρέπει να δημιουργήσουμε τις αντιστάσεις για να ξανασυναντηθούμε με τα κινήματα που θα υπάρξουν”.

Ευαγγελία Κάκια

[fbcomments]