Πέμπτη 20.02.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Το «Βραβείο Φιλίας 2017» στον ποιητή Ηλία Κεφάλα-Σε εκδήλωση την Κυριακή 6 Μαΐου 2018

04.05.2018

Σε εκδήλωση του ΦΙΛΟΣ υπό την αιγίδα του Δήμου Τρικκαίων

Στον αναγνωρισμένο τρικαλινό ποιητή Ηλία Κεφάλα απονέμεται το Βραβείο Φιλίας Τρικάλων. Πρόκειται για το βραβείο που καθιέρωσε ο Φ.Ι.ΛΟ.Σ (Φιλολογικός Ιστορικός Λογοτεχνικός Σύνδεσμος) από το 1986, σε τρικαλινούς δημιουργούς που με το έργο τους τίμησαν και πρόβαλαν την περιοχή των Τρικάλων. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί Κυριακή 6 Μαΐου 2018, στις 19.30, στην αίθουσα «Δημήτρης Καβράκος» του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου «Αθανάσιος Τριγώνης», υπό την αιγίδα του Δήμου Τρικκαίων. Εκτός από τη συνολική του συμμετοχή, ο Δήμος Τρικκαίων συμμετέχει με ορχήστρα του Δημοτικού Ωδείου, η οποία θα παρουσιάσει στο κοινό 8 μελοποιημένα ποιήματα του τρικαλινού ποιητή, σε σύνθεση του μαέστρου του ΔΩΤ, κ. Ανδρέα Τσέγα.

Σύντομο Βιογραφικό
Ο Ηλίας Κεφάλας γεννήθηκε το 1951 στο χωριό Μέλιγος Τρικάλων. Σπούδασε πολιτικές επιστήμες στην Αθήνα. Σήμερα ζει στην γενέθλια γη, γράφοντας ποίηση, δοκίμιο, πεζογραφία και μεταφράζοντας γαλλόφωνους ποιητές. Σε στήλη του περιοδικού “Φρέαρ” δημοσιεύει κριτικές αποτιμήσεις προσώπων και κειμένων της νεοελληνικής γραμματείας και αποτυπώνει σε πολλές εφημερίδες και περιοδικά εντυπώσεις από τη σύγχρονη λογοτεχνική δημιουργία. Είναι ενεργό μέλος του Φ.Ι.ΛΟ.Σ και διετέλεσε επί σειρά ετών μέλος του Δ.Σ. του Συνδέσμου. Συνεργάζεται με σπουδαία λογοτεχνικά περιοδικά, τα οποία φιλοξενούν ποιήματά και κείμενά του. Ποιήματά του έχουν μεταφραστεί επίσης στα αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, ισπανικά, ιταλικά, πολωνικά, εβραϊκά, πορτογαλικά, ουγγρικά και ισπανικά

Το Δημοτικό Ωδείο Τρικάλων μελοποιεί Ηλία Κεφάλα

Ο τρικαλινός ποιητής βραβεύεται με το Βραβείο Φιλίας Τρικάλων 2018
Οκτώ ποιήματά του παρουσιάζονται για πρώτη φορά στο κοινό

Μια μεγάλη γιορτή της ποίησης και της μουσικής είναι αυτή του «Βραβείου Φιλίας Τρικάλων 2018» για το Δημοτικό Ωδείο Τρικάλων. Οι καθηγητές του ΔΩΤ, με την πλούσια μουσική παράδοση και προσφορά, συμμετέχουν στην απόδοση 8 ποιημάτων και στίχων του Ηλία Κεφάλα, ο οποίος λαμβάνει το συγκεκριμένο βραβείο, από τον ΦΙΛΟΣ.
Ο κ. Ανδρέας Τσέγας που συνέθεσε τη μουσική για τους στίχους και άλλοι 11 μουσικοί και δύο ερμηνευτές, θα παρουσιάσουν στο τρικαλινό κοινό τις εξής συνθέσεις
ΠΡΩΤΟΣ ΚΥΚΛΟΣ
Φόβος για το λουλούδι.
Πάλι παράξενοι οι μεγάλοι.
Νύχτα στην έρημο.
Νανουρίζοντας τον πρίγκιπα.
Από τη θεατρική παράσταση «Ο μικρός πρίγκιπας» του Αντουάν ντε Σεντ Εξιπερί με εμβόλιμους στίχους του Ηλία Κεφάλα. Εκδοση από το Δημοτικό Θέατρο Τρικάλων 2009.
ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΚΥΚΛΟΣ
Απογοήτευση.
Έρμαιο.
Νυχτερινή φυγή.
Το Φάσμα.
Τα τέσσερα αυτά τραγούδια περιλαμβάνονται στην υπό έκδοση συλλογή
«Σκοτεινά σονέτα και άλλα βροχερά ποιήματα».
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Μουσική σύνθεση: Ανδρέας Τσέγας
Συντελεστές μουσικού σχήματος Δημοτικού Ωδείου Τρικάλων
Φλάουτο: Παπανδρεόπουλος Βασίλης
Κλαρινέτο: Μιχάλης Σαμπάνης
Βιολιά: Δημήτρης Μπέλλος, Στέλλα Τσιαρδάκα
Τσέλο: Νίκος Νικολαΐδης
Τρομπόνι: Γιώργος Αγγελάκης
Ηλεκτρική-ακουστική κιθάρα: Γιώργος Αλεξανδρής
Μπάσο: Κωνσταντίνος Λάμπας
Τύμπανα: Στέργιος Χάτος
Πλήκτρα: Γιώργος Παππάς
Πιάνο: Ανδρέας Τσέγας
Φωνές: Ιφιγένεια Καραγκούνη, Θωμάς Σιώμος
Διεύθυνση ορχήστρας: Ανδρέας Τσέγας
Αφηγήτρια: Αντονέλλα Χήρα.

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων