Παρασκευή 06.12.2019 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Το τουρκικό δικαστήριο απέρριψε το αίτημα αποφυλάκισης των 2 Ελλήνων στρατιωτικών-Γιατί

27.03.2018 /

Να συνεχιστεί η προφυλάκιση του Άγγελου Μητρετώδη και του Δημήτρη Κούκλατζη, διέταξε σήμερα το δικαστήριο της Αδριανούπολης.

Tο νέο αίτημα αποφυλάκισης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται σε φυλακές υψίστης ασφαλείας στην Αδριανούπολη απορρίφθηκε και αυτή τη φορά, αφού θα παραμείνουν προφυλακισμένοι μέχρι να εξεταστούν όλα τα στοιχεία.

Στη Σύνοδο της Βάρνας ο Ταγίπ Ερντογάν δεν δεσμεύθηκε για την υπόθεση των 2 Ελλήνων στρατιωτικών και σήμερα το δικαστήριο της Αδριανούπολης απέρριψε το αίτημα της αποφυλάκισής τους.

Ο χρόνος παραμονής της προφυλάκισής των δύο ελλήνων δεν συγκεκριμενοποιήθηκε, για ακόμα μια φορά, με τον εισαγγελέα να δηλώνει ότι πρέπει πρώτα να εξεταστούν πρώτα «όλα τα στοιχεία».

Tην είδηση μετέδωσαν ως έκτακτη οι εφημερίδες Sabah και Yeni Akit

 

Για άγνωστο χρονικό διάστημα θα παραμείνουν ακόμη κρατούμενοι στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης οι δύο Ελληνες στρατιωτικοί μετά και τη σημερινή απορριπτική, για την αποφυλάκισή τους, απόφαση.

Η υπόθεση του Αγγελου Μητρετώδη και του Δημήτρη Κούκλατζη εκδικάστηκε σήμερα με τους δυο δικηγόρους τους να καταθέτουν αίτηση αποφυλάκισης.

Αφού το δικαστήριο συνεδρίασε επί μια ώρα ανακοινώθηκε η αρνητική για τους δυο Ελληνες απόφαση, δηλαδή η συνέχιση της προφυλάκισής τους.

Τι υποστήριξαν οι δικηγόροι των Ελλήνων

Σύμφωνα με πληροφορίες οι συνήγοροι υπεράσπισης των 2 Ελλήνων στρατιωτικών στο αίτημα αποφυλάκισης υποστήριξαν πως οι Αγγελος Μητρετώδης και Δημήτρης Κούκλατζης έχουν δώσει τους κωδικούς pin των κινητών τους και ότι το ελληνικό προξενείο έχει αιτηθεί ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί η διεύθυνσή του ως διεύθυνση κατοικίας των δύο Ελλήνων στρατιωτικών καθώς και ότι μπορούν να παραμείνουν εκεί μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεσή τους.

Τι αναφέρει η απόφαση του δικαστηρίου για τη συνέχιση της προφυλάκισης

Ωστόσο το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα αποφυλάκισης γιατί, όπως σημειώνεται στη σχετική απόφαση:

  • είχαν βρεθεί ήδη πολλά ύποπτα στοιχεία
  • δεν έχουν μόνιμη κατοικία στην Τουρκία
  • δεν έχουν ολοκληρωθεί οι έρευνες των ψηφιακών στοιχείων
  • και από την προηγούμενη απόφαση προφυλάκισης των δυο Ελλήνων στρατιωτικών δεν έχει αλλάξει κάτι σε σχέση με τις έρευνες. Αρα θα παραμείνουν προφυλακισμένοι.

Αγνωστο πόσο θα μείνουν στη φυλακη

Ο χρόνος παραμονής της προφυλάκισής των δύο ελλήνων δεν συγκεκριμενοποιήθηκε, για ακόμα μια φορά, με τον εισαγγελέα να δηλώνει ότι πρέπει πρώτα να εξεταστούν πρώτα «όλα τα στοιχεία».

Tο νέο αίτημα αποφυλάκισης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται σε φυλακές υψίστης ασφαλείας στην Αδριανούπολη απορρίφθηκε μία ημέρα μετά τη Σύνοδο της Βάρνας όπου παρά την πίεση από την ΕΕ, ο Ταγίπ Ερντογάν δεν δεσμεύθηκε για την υπόθεση των 2 Ελλήνων.

Στο δικαστήριο οι δικηγόροι των Μητρετώδη και Κούκλατζη

Από το πρωί υπήρχαν πληροφορίες ότι ήταν πολύ πιθανό να εξεταστεί σήμερα το θέμα της προφυλάκισης του ανθυπολοχαγού Άγγελου Μητρετώδη και του λοχία ΕΠΟΠ Δημήτρη Κούκλατζη.

Υπενθυμίζεται πως το ζήτημα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών ήταν κανονικά προγραμματισμένο να εξεταστεί από το δικαστήριο της Αδριανούπολης την Παρασκευή 30 Μαρτίου.

Πηγή: iefimerida.gr