Πέμπτη 12.12.2019 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Το πρόγραμμα της «Ανδρομέδας»

12.01.2019

Το πρόγραμμα της ερχόμενης εβδομάδας στο μουσικό στέκι «Ανδρομέδα» έχει ως εξής:

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΑΒΒΑΙΔΗΣ Τρίτη 15 Ιανουαρίου

Ο Δημήτρης Σαββαΐδης γεννήθηκε το 1987 στην Αθήνα. Σε ηλικία 13 ετών ξεκίνησε τις μουσικές του σπουδές με μαθήματα μπουζουκιού , φωνητικής και θεωρίας λαϊκής μουσικής στη σχολή του Θέμη Παπαβασιλείου.

Παράλληλα, παρακολούθησε μαθήματα μπουζουκιού δίπλα στον δεξιοτέχνη Μανώλη Μιχαλάκη αλλά και μαθήματα βυζαντινής μουσικής με τον δάσκαλο Γιώργο Χατζηχρόνογλου. Συνέχισε με μαθήματα φωνητικής δίπλα στην Άννα Διαμαντοπούλου και με σπουδές ανώτερων θεωρητικών στο Εθνικό Ωδείο.

Ως μουσικός και τραγουδιστής ασχολείται επαγγελματικά από το 2004 και στο ενεργητικό του έχει συνεργασίες με σπουδαίους συνθέτες του ελληνικού πενταγράμμου όπως Μίμης Πλέσσας, Γιάννης Σπανός, Γιώργος Κατσαρός, Θανάσης Πολυκανδριώτης, Τάκης Σούκας, Μανώλης Καραντίνης αλλά και καταξιωμένους τραγουδιστές όπως Αλέκα Καννελίδου, Τόλης οσκόπουλος, Μαρία Σουλτάτου, Στέλιος Διονυσίου, Γρηγόρης Μπιθικώτσης, ένα Αλκαίου, ασίλης έκκας , Γεράσιμος Ανδρεάτος, Δημήτρης Κοντογιάννης, Θεοδοσία Στίγκα, Πένυ Ξενάκη, Μαρία Κανελοπούλου, Κωνσταντίνα.

Στην κατοχή του έχει μία προσωπική δισκογραφική δουλειά με τίτλο «Ταξίδι στην ψυχή» η οποία κυκλοφόρησε το 2014 από την εταιρεία Zeuxis music με δικές του συνθέσεις.

Τον Νοέμβριο κυκλοφόρησε ένα νέο μουσικό album, από την εταιρία Heaven, με τίτλο «Φυλαγμένα στην ψυχή», το οποίο υπογράφει ο μεγάλος μας συνθέτης Μίμης Πλέσσας και ερμηνεύει ο Δημήτρης Σαββαΐδης. Ο νέος αυτός δίσκος περιέχει δεκαεπτά διασκευές και ένα ανέκδοτο τραγούδι.

Έναρξη 21:00

Είσοδος Ελέυθερη

Ο ΛΟΥΔΟΒΙΚΟΣ ΤΩΝ ΑΝΩΓΕΙΩΝ Παρασκευή 18 Ιανουαρίου
«H TEXNH TOY ΓEΛIOY ME AΠΛA YΛIKA «

O MONAΔIKOΣ TPOΠOΣ AΦHΓHΣHΣ TOY ΛOYΔOBIKOY TΩN ANΩΓEIΩN, ΣE ΣYNΔYAΣMO ME THN EYAIΣΘHΣIA KAI TON ΛYPIΣMO TΩN TPAΓOYΔIΩN TOY, ANAΓAΓOYN ΣE TEXNH TON ΠOΛITIΣMO TOY «KΩMIKOY ΛOΓOY «. MIA ΠAPAΣTAΣH TOΣO AYΘENTIKH OΣO KAI OI IΣTOPIEΣ THΣ KPHTHΣ KAI OXI MONO, ΠOY MEΣA AΠO THN AΠΛOTHTA THΣ ΣAΣ YΠOΣXETAI MIA IΔIAITEPH BPAΔIA.

TPAΓOYΔIA IΣTOPIEΣ ΠAPAMYΘIA

ΣTHN KIΘAPA O ANTΩNHΣ MYTAKIΔHΣ

Έναρξη: 22:30

ΚΑΝΤΙΛΕΝΙΑ Σάββατο 19 Ιανουαρίου

Καντινέλια είναι τα μικρά γεράκια που ζουν στα Κυκλαδονήσια και ζευγαρώνουν ενώ ίπτανται.

Αυτή την απόλυτη έκφραση της ελευθερίας και του έρωτα επέλεξαν ο Θανάσης Ζήκας και η Εύη Σεϊτανίδου για να ονοματίσουν τη μουσική τους περιπέτεια.

Πλέκουν παραδόσεις και ομορφιές, ανασκευάζουν, αυτοσχεδιάζουν, δημιουργούν με μια ορχηστρική τόλμη ένα κόσμο ενότητας, αγάπης και χαράς.

Το κιθαριστικό ντουέτο έχει έδρα τη Θεσσαλονίκη και την Πάρο.

Η μουσική τους ενσωματώνει στοιχεία από ηπειρώτικα, blues, funk, gypsy ακούσματα παντρεύοντας την ελληνική-παραδοσιακή με τη διεθνή μουσική.

Συνθέτουν και ενορχηστρώνουν τα κομμάτια τους με δύο λαϊκές κιθάρες, ιδιαίτερης κατασκευής, με ακουστικό vintage ήχο.
Μερικά στοιχεία του live τους είναι τα δυναμικά κιθαριστικά σόλο, τα πολυρρυθμικά μοτίβα, τα εξωτικά φωνητικά και οι εναλλασσόμενοι ρόλοι των δύο μουσικών την ώρα του παιξίματος.

Το σχήμα στη σημερινή του μορφή υπάρχει από το 2015 και από τότε δίνει συναυλίες ανά την Ελλάδα, μαζεύοντας εμπειρίες και ζυμώνοντας τον ήχο τους μέχρι και σήμερα.

Έναρξη 10:30

Είσοδος 5 Ευρώ

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ Κυριακή 20 Ιανουαρίου

Το Ναυάγιο του Μπαρμπα-Γιώργου

Ένας ηλικιωμένος ναυτικός ψάχνει να βρει έναν καπετάνιο και ένα λοστρόμο για να μεταφέρουν με το καράβι του το εμπόρευμα που έχει. ο Χατζηαβάτης βρίσκει τον Καραγκιόζη και τον Μπαρμπαγιωργο.

Οι δυο τους ταξιδεύουν με το καράβι και πέφτουν σε τρικυμία. το καράβι πέφτει σε ένα νησί άγνωστο.

Εκεί συναντούν κάποιους επιτήδειους που προσπαθούν να τους κλέψουν το εμπόρευμα, όμως καταφέρνουν να τους εξολοθρεύσουν και να φύγουν από αυτόν τον τόπο

Είσοδος 4 Ευρώ

Έναρξη 12:00