Κυριακή 01.08.2021 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Το παραμύθι “Χάνσελ και Γκρέτελ” στο Μεταθέατρο

14.02.2016

Σε στέκι των μικρών θεατρόφιλων Τρικαλινών μετατρέπεται κάθε Σάββατο το Μεταθέατρο Κέντρο Τέχνης μετά την ενθουσιώδη υποδοχή του project «Οι κούκλες με τα παραμύθια», το οποίο παρουσιάζει στις 6.30 το απόγευμα κι ένα διαφορετικό παραμύθι.

Μετά την πετυχημένη παρουσίαση των παραστάσεων «Η Μυλωνού και το Ξωτικό» και «Το αηδόνι του Αυτοκράτορα», το ερχόμενο Σάββατο 20 Φεβρουαρίου, παρουσιάζεται το παραμύθι «Χάνσελ και Γκρέτελ».

Πριν απ’ αυτό, την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου, επαναλαμβάνεται στις 05.30 το απόγευμα, για όσους δεν είχαν την ευκαιρία να το απολαύσουν, «Το αηδόνι του Αυτοκράτορα».

Στόχος του project «Οι κούκλες με τα παραμύθια», είναι να έρθουν τα παιδιά σε επαφή με τα κλασσικά παραμύθια ενώ ταυτόχρονα να αναπτύξουν τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους. Για το σκοπό αυτό άλλωστε, μετά από κάθε παράσταση, όλοι οι μικροί θεατές έρχονται σε επαφή με τις κούκλες, αλλάζοντας αλλά και παίζοντας οι ίδιοι την ιστορία, με την ευθύνη και την επίβλεψη του σκηνοθέτη Π. Νακόπουλου.

Με χειροποίητες κούκλες και μέσα λιτά που υπογραμμίζουν κύρια το λόγο και τα μηνύματα, παρά την εικόνα και το θέαμα, «Οι κούκλες με τα παραμύθια» , αποτελούν την απόδειξη πως τα παιδιά έχουν το δικό τους κριτήριο και το δικό τους τρόπο να αναζητούν την ουσία των πραγμάτων.

Παραστάσεις κάθε Τετάρτη και Σάββατο στις 05.30 και 06.30 αντίστοιχα με την είσοδο στα 3 ευρώ μόνο. Πληροφορίες και κρατήσεις στο 698 37 96 504.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΧΑΝΣΕΛ ΚΑΙ ΓΡΕΤΕΛ

Ο Χάνσελ (ο μικρός Χανς – Ιωάννης) και η Γκρέτελ (η μικρή Μαργαρίτα) είναι τα παιδιά ενός φτωχού ξυλοκόπου, που η μητριά τους τα εγκαταλείπει στο δάσος όταν η οικογένεια δεν έχει πια αρκετό φαγητό να τραφεί. Μετά από περιπέτειες, τα παιδιά φτάνουν σε ένα σπίτι κατασκευασμένο από ψωμί, γλυκά και ζάχαρη. Το σπίτι όμως ανήκει σε μία γριά μάγισσα, που το έφτιαξε με σκοπό να προσελκύει μικρά παιδιά, να τα παγιδεύει και τελικά να τα τρώει. Η μάγισσα φυλακίζει τον Χάνσελ με σκοπό να τον παχύνει και απαιτεί από την Γκρέτελ να την υπηρετεί. Λίγο πριν η μάγισσα φάει τα παιδιά, η Γκρετελ καταφέρνει να ξεγελάσει την μάγισσα και να την κάψει στον φούρνο που ετοίμαζε να ψήσει τα αδελφάκια. Τελικά, ελευθερώνει τον αδελφό της και μαζί με τους θησαυρούς που βρίσκουν στο σπίτι της μάγισσας επιστρέφουν στο σπίτι τους. Στο μεταξύ, η μητρια τους, η οποία είχε την ιδέα της εγκατάλειψης των παιδιών, έχει πεθάνει και τα παιδιά ζουν ευτυχισμένα και πλούσια τώρα πια με τον μεταμελημένο πατέρα τους