Δευτέρα 04.07.2022 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Το Ουκρανικό φέρνει αναστάτωση και στον αθλητικό κόσμο

22.02.2022

Την απομάκρυνση του τελικού του φετινού Τσάμπιονς Λιγκ από τη Ρωσία φέρεται να σχεδιάζει η UEFA ύστερα από την είσοδο ρωσικών στρατευμάτων στην Ουκρανία τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης. Σύμφωνα με τον βρετανικό Τύπο το επικρατέστερο σενάριο θέλει το Λονδίνο να φιλοξενεί τον αγώνα.

Μερικές ώρες μετά την εισβολή του ρωσικού στρατού στο Ντονμπάς με το πρόσχημα της ανεξαρτησίας των Λαϊκών Δημοκρατιών του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ από τη Μόσχα, δημοσιεύματα στον Τύπο της Βρετανίας που αναπαράγονται και στην Ουκρανία αναφέρουν ότι η UEFA εξετάζει την εφαρμογή της πάγιας τακτικής της για απομάκρυνσης αγώνων από εμπόλεμες χώρες.

Η ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική συνομοσπονδία δεν έχει ανακοινώσει ακόμη κάτι σχετικά, αλλά εφόσον παγιωθεί η ένταση στην ανατολική Ευρώπη θεωρείται βέβαιο ότι ο τελικός που προγραμματίζεται να λάβει χώρα στις 28 Μαΐου στην Αγία Πετρούπολη θα διεξαχθεί αλλού.

Ως πιθανότερο σενάριο, ενδεχομένως λόγω σχετικών προσδοκιών τους και όχι από πληροφορίες, οι Άγγλοι αναφέρουν τη διεξαγωγή του τελικού του Τσάμπιονς Λιγκ στο Γουέμπλεϊ του Λονδίνου.

Τυχόν μεταφορά του τελικού δεν θα αποτελεί μέσω πίεσης στη Μόσχα, αλλά προφύλαξη της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας από προβλήματα.

Επισημαίνεται πάντως ότι κεντρικός χορηγός του Τσάμπιονς Λιγκ είναι ο ρωσικός κρατικός ενεργειακός γίγαντας Gazprom, ο οποίος είναι επίσης ο χορηγός της ομάδας της Αγίας Πετρούπολης, της Ζενίτ (ουσιαστικά ελέγχει απολύτως τον σύλλογο), ενώ το γήπεδο της ρωσικής μεγαλούπολης φέρει την εμπορική ονομασία Gazprom Arena.

Ετικέτες: ,