Παρασκευή 28.02.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Τον νόμιμο δρόμο παίρνει από τον Δήμο Τρικκαίων και τη ΔΕΥΑΤ η υπόθεση της υδροδότησης στο Δενδροχώρι.

28.07.2017

Με αφορμή τα παρατεταμένα προβλήματα υδροδότησης που σημειώθηκαν το τελευταίο διάστημα η ΔΕΥΑΤ προχώρησε σε αναβάθμιση των υποδομών του αντλιοστασίου, αλλαγή του αγωγού πλήρωσης της δεξαμενής και τοποθέτηση υδρομετρητών στους κεντρικούς παροχικούς αγωγούς. Σκοπός, η εξαγωγή συμπερασμάτων σχετικά με το υδατικό ισοζύγιο και τις καταναλώσεις.
Αυτό που άμεσα προέκυψε, είναι πως υπήρξε μία τεράστια διαφορά ανάμεσα στις κυβικά που αντλούνταν και σε αυτά που έφταναν, τόσο στο Δενδροχώρι, όσο και στον Εξάλοφο.
Την ίδια ώρα, κυρίως το Δενδροχώρι αντιμετώπιζε μεγάλα προβλήματα στην πίεση του νερού, γεγονός που δημιούργησε τεράστια ταλαιπωρία στους κατοίκους του εν μέσω καύσωνα.
Η κατάσταση ήταν κάτι παραπάνω από οριακή και έπρεπε να βρεθεί λύση για το κοινωνικό σύνολο. Χωρίς δεύτερη σκέψη, η ΔΕΥΑΤ σε συνεργασία με τον πρόεδρο και το τοπικό συμβούλιο, προχώρησε σε σκάψιμο δίπλα από όλο το μήκος του αγωγού. Και διαπιστώθηκε ότι υπήρξε πλήθος μεγάλων παροχών που υπέκλεπταν νερό.
Άμεσα οι παροχές αυτές έκλεισαν, βρέθηκαν οι υπεύθυνοι και πλέον θα ακολουθηθεί η επιβολή των -υψηλών- διοικητικών προστίμων και οτιδήποτε άλλο προβλέπει η νόμιμη διαδικασία.
Ο Δήμος Τρικκαίων και η ΔΕΥΑΤ τονίζουν ότι σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να ανεχθούν πρακτικές που δημιουργούν πρόβλημα στην υδροδότηση χωριών, που εμποδίζουν την παροχή νερού σε συνανθρώπους, στρεφόμενες ενάντια στο κοινωνικό σύνολο. Το έργο της επιχείρησης θα συνεχιστεί κανονικά, απαρέγκλιτα και με μέγιστη ευθύνη απέναντι στους καταναλωτές.

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων