Πέμπτη 23.05.2019 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Το λευκό πρόσωπο της «Ιοκάστης» – Μισό μέτρο χιόνι στα Τρίκαλα

10.02.2018 /

Έως και μισό μέτρο φτάνει το ύψος του χιονιού σε ορισμένες περιοχές στα ορεινά του νομού Τρικάλων, σε υψόμετρο πάνω από 800 μέτρα. «Από το περασμένο βράδυ συνδράμουν 24 μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων στην αντιμετώπιση της επέλασης του χιονιά», δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης.

Στα πεδινό τμήμα του νομού υπάρχει έντονη βροχόπτωση, έχει ανέβει η στάθμη των ποταμών, ωστόσο, σύμφωνα με τον ίδιο, η όλη κατάσταση βρίσκεται υπό έλεγχο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Το πρωί: Από σήμερα τα ξημερώματα άρχισε να βρέχει συνεχώς στα Τρίκαλα και σε όλη την περιφέρεια Θεσσαλίας, με τις μετεωρολογικές προβλέψεις να μιλούν για συνέχιση της κακοκαιρίας καθ’ όλη τα διάρκεια της ημέρας. Στον ορεινό όγκο του νομού μας ξεκίνησε και η χιονόπτωση με τα μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων να έχουν αναλάβει δράση για τον αποχιονισμό της περιοχής. Η υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας παραμένει σε ετοιμότητα για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων.
Για αύριο Κυριακή τα φαινόμενα θα συνεχιστούν, ενώ προβλέπεται εξασθένηση από το απόγευμα και μετά.

Iσχυρές χιονοπτώσεις επικρατούν στα ορεινά του Δήμου Καλαμπάκας ενώ στη πόλη και τις πεδινές περιοχές επικρατεί ισχυρή βροχόπτωση.

Ωστόσο τις τελευταίες ώρες τα χιόνια έχουν κατέβει πολύ χαμηλά, ενώ στη πόλη της Καλαμπάκας πέφτει χιονόνερο.

Ισχυρή χιονόπτωση αυτή τη στιγμή και στα Μετέωρα.

Μέχρι στιγμής πάντως δεν έχουν αναφερθεί προβλήματα.