Τετάρτη 26.02.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Το Κέντρο Χορού Τρικάλων «ΤΡΙΚΚΗ»σε πολιτιστικές εκδηλώσεις στον Ν. Ηλείας

14.07.2017 /

Το Κέντρο Χορού Τρικάλων «ΤΡΙΚΚΗ» μετά από πρόσκληση του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Στρουσίου Νομού Ηλείας «Περικλής» συμμετείχε στο οδοιπορικό στην Ελληνική παράδοση που πραγματοποιήθηκε στο Στρούσι την Πέμπτη 6 Ιουλίου 2017.
Οι χορευτές του συλλόγου παρουσίασαν μ ’άψογο τρόπο χορούς και τραγούδια του νομού Τρικάλων δίνοντας έτσι την ευκαιρία στους κατοίκους του Νομού Ηλείας να γνωρίσουν την παράδοση και τον πολιτισμό της περιοχής μας όπως αυτός διακρίνεται μέσα από τους μουσικοχορευτικούς ρυθμούς αλλά και την ιδιαίτερη καραγκούνικη φορεσιά . Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους: ο αντιπεριφερειάρχης κ. Γεωργιόπουλος, ο Περιφερειακός σύμβουλος κ. Πλατανιάς, ο Βουλευτής Ηλείας κ.Κουτσούκος, ο δήμαρχος Δήμου Ανδραβίδας- Κυλλήνης κ.Ναμπίλ Ιωσήφ Μοράντ, ο αντιδήμαρχος κ. Ανδρέας Μίγκος και ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Στρουσίου κ. Χριστόπουλος . Τα μέλη του συλλόγου φιλοξενηθήκαν για 3 ημέρες και ξεναγήθηκαν απολαμβάνοντας τόσο τις φυσικές ομορφιές όσο και τις παραδοσιακές συνταγές και τα τοπικά έθιμα. Την αποστολή του ταξιδιού συνόδευσε το Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου,την επιμέλεια του χορευτικού προγράμματος είχε ο Γαλάνης Βασίλης Καθηγητής Φυσικής Αγωγής κα την ενδυματολογική επιμέλεια είχε η Πελεκάνη Σιδηρούλα .
Οι προσεχείς εκδηλώσεις του χορευτικού θα είναι: 13-14 Αυγούστου στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας στα πλαίσια της ναυτικής εβδομάδας και 20 Αυγούστου στην Πύλη Τρικάλων.