Πέμπτη 13.06.2024 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Το γυμναστήριο του 5ου Γυμνασίου Τρικάλων Κέντρο Υποδοχής απεγκλωβισμένων

10.09.2023 /

Το γυμναστήριο του 5ου Γυμνασίου Τρικάλων μετέτρεψε ο Δήμος Τρικκαίων σε Κέντρο Υποδοχής απεγκλωβισμένων. Και μάλιστα, από την πρώτη στιγμή της πλημμυρικής κρίσης. Ο χώρος που φιλοξενεί δραστηριότητες του σχολείου και προπονήσεις φυτωρίων ομάδων, είναι πλέον χώρος πρώτης, ολιγόωρης στέγασης και προστασίας μετά το μεγάλο σοκ για συνδημότες/τισσες που έφυγαν αναγκαστικά από τα σπίτια τους.
Μετά από σύσκεψη με επικεφαλής τον Δήμαρχο Τρικκαίων Νίκο Σακκά ήδη από την Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2023, ο Δήμος ξεκίνησε τις ενέργειες για να δημιουργηθεί – εκ των μη όντων – ο συγκεκριμένος χώρος υποδοχής.
Πλέον, έχουν τοποθετηθεί στρώματα με κλινοσκεπάσματα, έχουν μεταφερθεί τρόφιμα, ρούχα, παπούτσια (πολλοί/ες έφυγαν με ελάχιστα προσωπικά τους είδη). Ο Δήμος Τρικκαίων με τους επικεφαλής αντιδημάρχους, οι συναρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Τρικκαίων, πάμπολλοι/ες τρικαλινοί/ες εθελοντές/τριες από την πρώτη στιγμή δημιούργησαν δίχτυ ασφαλείας για όσους/ες το έχουν ανάγκη. Στον χώρο οι απεγκλωβισμένοι μπορούν να παραμείνουν και να δεχθούν φροντίδα, μέχρις ότου ο Δήμος Τρικκαίων τους διαθέσει κρεβάτια σε ξενοδοχεία. Κάτι που διαρκεί πολύ λίγες ώρες. Ηδη, περίπου 400 άτομα διαμένουν, τόσο σε ξενοδοχεία για τα οποία μερίμνησε ο Δήμος Τρικκαίων, όσο και σε δομές του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου.

 

[fbcomments]