Τρίτη 07.07.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Το 4ο ΓΕΛ Τρικάλων στη Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών

07.12.2018 /

Στις 5 Δεκεμβρίου 2018 μαθητές/ μαθήτριες της Α΄ και Β΄ τάξης Λυκείου παρακολούθησαν με ενδιαφέρον την παρουσίαση που έγινε στο πλαίσιο ενημέρωσης για τις στρατιωτικές σχολές από τον κ. Τζερεμάκη. Έγινε προβολή βίντεο από τη χειμερινή και τη θερινή διαβίωση των σπουδαστών. Στο μαθητές, μαθήτριες και συνοδοί εκπαιδευτικοί απόλαυσαν τους χυμούς που τους προσφέρθηκαν.

Στη συνέχεια έγινε ξενάγηση στις εγκαταστάσεις της σχολής και στο Στρατιωτικό Μουσείο για να γίνει ενημέρωση σχετικά με την ιστορική πορεία του 5ου συντάγματος. Στο χώρο του Στρατιωτικού Μουσείου της υπάρχουν τρεις νέες θεματικές ενότητες που αφορούν: α) στη δράση του ελληνικού στρατού στις επιχειρήσεις κατά του Άξονα στην Β. Αφρική, στη μάχη του Ελ Αλαμέιν, β) στην αποστολή του ελληνικού εκστρατευτικού σώματος στην Κορέα το 1950-55 και γ) στις πολεμικές επιχειρήσεις κατά την εισβολή των Τούρκων στην μαρτυρική Κύπρο τον Ιούλιο του 1974, δύο είναι αφιερωμένες στη ΣΜΥ και άλλες δύο αφιερωμένες στο 5ο Σύνταγμα Πεζικού.

Το 5ο Σύνταγμα Πεζικού συμμετείχε στους αγώνες του Έθνους με αποκορύφωμα την εποποιία του Υψώματος 731, το Μάρτιο του 1941. Οι μαθητές /μαθήτριες γνώρισαν το έμβλημα της Σχολής, που είναι η κουκουβάγια και αντιπροσωπεύει τη σοφία και ο διπλός πέλεκυς ο οποίος αντιπροσωπεύει τη δύναμη. Στο τέλος άκουσαν την ιστορία του 5ου Συντάγματος Πεζικού. Παραθέτουμε τον σύνδεσμο: https://smy.army.gr/…/50-syntagma-pezikoy-istoriko-kai-ithi…

Για άλλη μια φορά η σχολική κοινότητα αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει τον ταξίαρχο κ. Τζερεμάκη και τους υπευθύνους του Στρατιωτικού Μουσείου για τη φιλοξενία ενημέρωση και την ξενάγηση στους χώρους της ΣΜΥ.