Τρίτη 04.10.2022 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Το 1ο ΕΠΑ.Λ Τρικάλων στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα CityMobil2 του e-Trikala

23.01.2016

Στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος του e-Trikala οι μαθητές της Τρίτης και Δευτέρας Τάξης της ειδικότητας ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΟΧΗΜΑΤΩΝ του 1ου ΕΠΑ.Λ ΤΡΙΚΑΛΩΝ επισκέφθηκαν στις 13/01/2016 και 19/01/2016 την έκθεση του ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ (Κώστα Κοτσανά) και τους παρακείμενου χώρους του κέντρου ελέγχου και στάθμευσης – φόρτισης των ΑΥΤΟΜΑΤΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ.

Οι μαθητές είχαν τη μοναδική ευκαιρία όχι μόνο να γνωρίσουν τη λησμονημένη τεχνολογία της Αρχαίας Ελλάδας και της ελληνιστικής εποχής, και να έρθουν σε άμεση επαφή με τις σύγχρονες και μελλοντικές εξελίξεις στην αυτοκίνηση, αλλά και να συνδέσουν το παρελθόν και το μέλλον της τεχνολογίας οχημάτων με τις γνώσεις που αποκομίζουν στο σχολείο τους.

Η διεύθυνση του 1ου ΕΠΑ.Λ ΤΡΙΚΑΛΩΝ και οι καθηγητές που συμμετείχαν στην επίσκεψη ευχαριστούν θερμά τις κ. Καλαμπόκα Πολυξένη, υπεύθυνη ξεναγό του CityMobil2, και Λούγγου Γεωργία, υπεύθυνη ξεναγό του CityMobil2, καθώς και τον κ. Καραβίδα Βασίλη, υπεύθυνο προγραμματισμού CityMobil2 για την υποδοχή, την ξενάγηση και την ανταπόκριση στις απορίες των μαθητών.