Δευτέρα 02.08.2021 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Τυχοδιωκτισμοί και παιχνίδια σε βάρος των εργαζόμενων

18.02.2016

«Την ίδια ώρα που οι εργαζόμενοι του νομού μας δέχονται ανελέητη επίθεση από την εφαρμογή των προαπαιτούμενων του 3ου μνημονίου, και σε πολλές επιχειρήσεις του νομού μας βρίσκονται με «το πιστόλι στον κρόταφο αυτοί παζάρευαν τις καρέκλες». Αυτό υπογράμμισαν, σήμερα το απόγευμα τα μέλη της ΔΑΣ ( Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία), κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν.

Η συνέντευξη δόθηκε στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Τρικάλων με αφορμή τις πρόσφατες εξελίξεις και τον ορισμό προσωρινής Διοίκησης από το Πρωτοδικείο, με τα μέλη της Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας να κάνουν λόγο για «παιχνίδια» που «παίζονται τόσους μήνες στις πλάτες των εργαζόμενων των Τρικάλων και των σωματείων που ανήκουν στη δύναμη του Εργατικού Κέντρου, με πρωταγωνιστές τις γνωστές παρατάξεις του συμβιβασμένου συνδικαλιστικού κινήματος ΔΑΚΕ & ΠΑΣΚΕ( στο ΕΚΤ εμφανίζεται πλέον με το όνομα ΑΣΚΕ) έχουν εκφραστεί πλέον με τον πιο επικίνδυνο τρόπο, αναδεύοντας στην επιφάνεια τη σαπίλα και τη μπόχα του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού».

Όπως τόνισαν «Όλους τους προηγούμενους μήνες οι συγκεκριμένες παρατάξεις με περισσευούμενο τυχοδιωκτισμό διαγκωνίζονταν για τις καρέκλες στο προεδρείο του Εργατικού Κέντρου Τρικάλων με σκοπό όχι φυσικά το συμφέρον των εργαζομένων, αλλά για το ποιος θα στρογγυλοκάτσει καλύτερα στις προεδρικές καρέκλες και θα τις ιδιοποιείται πιο αποτελεσματικά. Η μεταξύ τους διαπλοκή, οι μυστικές συμφωνίες για το μοίρασμα των καρεκλών, τα παιχνίδια στις πλάτες ακόμα και συναδέλφων τους που βρίσκονται στην ίδια παράταξη ή τους ψήφισαν στα σωματεία για να εκλεγούν βγήκαν χωρίς ενδοιασμό στην επιφάνεια το προηγούμενο διάστημα. Την ίδια ώρα που οι εργαζόμενοι του νομού μας δέχονται ανελέητη επίθεση από την εφαρμογή των προαπαιτούμενων του 3ου μνημονίου, και σε πολλές επιχειρήσεις του νομού μας βρίσκονται με «το πιστόλι στον κρόταφο αυτοί παζάρευαν τις καρέκλες».

Παράλληλα, υπογράμμισαν ότι «μεγάλους προβληματισμούς και ερωτηματικά προκαλεί η απόφαση του Πρωτοδικείου Τρικάλων να δεχτεί αυτούσια την πρόταση των παρατάξεων ΔΑΚΕ & ΠΑΣΚΕ για διορισμό νέου ΔΣ στο ΕΚΤ, το οποίο δεν περιλαμβάνει κανένα από τα εκλεγμένα μέλη της ΔΑΣ. Μάλιστα, αυτή η απόφαση του Πρωτοδικείου λαμβάνεται τη στιγμή που κανένα μέλος από τα 13 του ΔΣ του ΕΚΤ δεν έχει παραιτηθεί από τη θέση του, οπότε το ΕΚΤ δεν έχει έλλειμμα Διοίκησης. Το ΕΚΤ είχε έλλειμμα μόνο προεδρείου και το δικαστήριο θα μπορούσε να ορίσει μόνο προσωρινό προεδρείο που θα οδηγήσει το ΕΚΤ σε νέο Εκλογοαπολογιστικό Συνέδριο. Μάλιστα, το δικαστήριο θα μπορούσε να ορίσει, χωρίς κανένα νομικό πρόβλημα, προεδρείο με την αρχή της αναλογικότητας όπως εκφράστηκε στο πρόσφατο συνέδριο».