Δευτέρα 02.08.2021 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Σαρακοστή… με γκρίνιες στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ

16.03.2021 /

Οι απανωτές δημοσκοπήσεις που παρά τις συνεχείς γκάφες της κυβέρνησης, όχι μόνο δεν δείχνουν άνοδο, αλλά σε κάποιες περιπτώσεις υπάρχει και πτώση, έχουν φέρει γκρίνια στον ΣΥΡΙΖΑ και σε τοπικό επίπεδο μεταξύ των υποστηρικτών του.

Παρά τις προσπάθειες των στελεχών για εξωστρέφεια με συνεχείς επισκέψεις στα χωριά και στις σεισμόπληκτες περιοχές, το κλίμα δεν φαίνεται να βελτιώνεται, ενώ η διείσδυση  του κόμματος στην κοινωνία δεν αποτυπώνεται, ούτε καν στις συγκεντρώσεις σε φλέγονται θέματα όπως αυτό της Υγείας και την Παιδείας. Αντίθετα μάλιστα στην υπόθεση του Κουφοντίνα που φαίνεται να σύρθηκε ολόκληρος ο ΣΥΡΙΖΑ, υπήρχε μεγάλη δυσαρέσκεια από τους μετριοπαθείς ψηφοφόρους και κυρίως αυτούς που προέρχονται από το χώρο του κέντρου.

Αν προσθέσει κανείς και την κόντρα στις εσωκομματικές εκλογές, που όχι μόνο δεν έκλεισε με την επανεκλογή Νταούλα, αλλά μάλλον πρόσθεσε και άλλους στην απέναντι όχθη… τότε τα πράγματα διαγράφονται με μελανά χρώματα για τη νέα Ν.Ε. που λειτούργησε με αποκλεισμούς.

Βέβαια ερωτηματικό παραμένει αν η πλευρά Παρθένη που στήριξε τον Σάκη Ξάφο, καταπιεί χωρίς αντιδράσεις βάζοντας την ουρά κάτω από τα σκέλη (κάτι που δεν χαρακτηρίζει τον πρώην διοικητή του νοσοκομείου), την επανεκλογή, ειδικά τώρα που είναι εμφανέστατα ενισχυμένη και στην ουσία ο μεγάλος νικητής των εσωκομματικών εκλογών.

Χ.Κ.