Δευτέρα 25.01.2021 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Την Τετάρτη 27 Μαρτίου η συνδεδεμένη στο βαμβάκι

23.03.2019

Κλείδωσε για την Τετάρτη 27 Μαρτίου,  η ημερομηνία καταβολής της ειδικής ενίσχυσης βάμβακος και των ειδικών μέτρων στήριξης για τα μικρά νησιά του Αιγαίου από τον ΟΠΕΚΕΠΕ. Οι παραγωγοί θα πιστωθούν στους λογαριασμούς τους ποσά που θα αντιστοιχούν σε 68,5 ευρώ το στρέμμα. Επίσης πληροφορίες αναφέρουν ότι με την πληρωμή της Τετάρτης θα εξοφληθούν και όσοι παραγωγοί απόΛ΄ρισα και Μαγνησία είχαν εκκρεμότητες με την ενιαάι και τη νιτρορύπανση λόγω δασικών χαρτών και οι εκτάσις τους έχουν προκύψει από αναδασμούς. Αντίθετα παραμένουν ε εκκρεμόητα εκτάσεις που παραμένουν χαρακτηρισμένες δασικές όπως για παράδειγμα τα  καστανοπερίβολα του Κισσάβου.

Ήδη, από την προηγούμενη εβδομάδα, η «ΥΧ» είχε αποκαλύψει ότι το νέο πακέτο πληρωμών είχε προγραμματιστεί για μετά την 25η Μαρτίου και πλέον όλα είναι έτοιμα προκειμένου ο Οργανισμός να προχωρήσει στην πολυαναμενόμενη διαδικασία καταβολής των ενισχύσεων στους δικαιούχους παραγωγούς.

Αναλυτικά, εκτός από την ειδική ενίσχυση για την καλλιέργεια του βαμβακιού, θα καταβληθούν και οι οικονομικές ενισχύσεις για την καλλιέργεια:

Δαμάσκηνων Σκοπέλου.
Φασολιών και βρώσιμου λαθουρίου στα μικρά νησιά Αιγαίου Πελάγους και φάβας στα νησιά της Θήρας και της Θηρασίας.

Γεώμηλων.
Τοματακιού Σαντορίνης.
Αγκινάρας Τήνου.
Εσπεριδοειδών στα νησιά Χίος και Σάμος και στις ΠΕ Καλύμνου, Καρπάθου και Ρόδου.
Κριθαριού Λήμνου.
Διατήρηση παραδοσιακών ελαιώνων.

Επιπλέον, αναμένονται και τα υπόλοιπα των πληρωμένων Συνδεδεμένων καθεστώτων για την καλλιέργεια Σκληρού Σίτου, Βρώσιμων Οσπρίων, Πρωτεϊνούχων Κτηνοτροφικών Ψυχανθών, Σπαραγγιών, Καρπών με Κέλυφος, Μήλων, Πρωτεϊνούχων Κτηνοτροφικών Σανοδοτικών Ψυχανθών, και Ζαχαρότευτλων, αλλά και τα υπόλοιπα της Βασικής, του Πρασινίσματος και της Ενίσχυσης για τους Γεωργούς Νεαρής Ηλικίας.

ypaithros.gr