Τρίτη 18.05.2021 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Την Παρασκευή 12 Φλεβάρη η αγροτιά κατεβαίνει στην Αθήνα

10.02.2016

Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Τρικάλων «Η Άνοιξη» συμμετείχε με πολυπληθή εκπροσώπηση στην Πανελλαδική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 7 Φλεβάρη 2016 στη Νίκαια της Λάρισας.

Τη σύσκεψη συγκάλεσε η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή των Μπλόκων, μετά από πρωτοβουλία του Μπλόκου Νίκαιας, στο οποίο η ΟΑΣΤ «Η Άνοιξη» συμμετέχει από τις 21 Γενάρη μαζί με τρακτέρ και τους αγρότες του νομού μας.

Στη Πανελλαδική σύσκεψη συμμετείχαν 63 μπλόκα όλης της χώρας, ενώ τρία ακόμα μπλόκα έστειλαν χαιρετιστήρια μηνύματα και δηλώνουν ότι συντάσσονται με τις αποφάσεις της σύσκεψης.

Τα μπλόκα από όλη την Ελλάδα που συμμετείχαμε , μετά από διεξοδική συζήτηση και συλλογικές διαδικασίες αποφασίσαμε να κλιμακώσουμε τον αγώνα μας, διεκδικώντας από την κυβέρνηση την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας.  

Σημαντικός σταθμός στην κλιμάκωση του αγώνα μας είναι η κοινή μας απόφαση για διοργάνωση μεγάλου πανελλαδικού – παναγροτικού συλλαλητηρίου με κάθοδο στην Αθήνα, κατασκήνωση και τρακτέρ στην πλατεία Συντάγματος, την Παρασκευή 12 Φλεβάρη. Θα παραμείνουμε στο Σύνταγμα για δυο τουλάχιστον μερόνυχτα, επιδιώκοντας τη μαζική συμμετοχή και αλληλεγγύη όλων εκείνων που πλήττονται από την αντιλαϊκή πολιτική για να συμπαρασταθεί στον αγώνα για την επιβίωση μας και να στηρίξει τα δίκαια και ζωτικά αιτήματά μας σε κοινό μέτωπο με τους εργατοϋπάλληλους, αυτοαπασχολούμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα.

Για την οργάνωση του συλλαλητηρίου έχει συγκροτηθεί Επιτροπή των Μπλόκων, η οποία επισκέπτεται αυτές τις μέρες μαζικούς φορείς της Αθήνας, από τους οποίους θα ζητήσει να καλέσουν τον κόσμο να πάρει μέρος στην αγροτική κινητοποίηση στο Σύνταγμα. Παράλληλα η Επιτροπή των Μπλόκων θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου στην Αίθουσα της ΕΣΗΕΑ την Τετάρτη 10 Φλεβάρη με θέμα: «ΓΙΑΤΙ ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ, ΤΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ »

Η ΟΑΣΤ «Η Άνοιξη» απευθύνει κάλεσμα στους μαζικούς φορείς του νομού μας και ζητά οικονομική ενίσχυση –εφόσον και όσο οι δυνατότητες του κάθε φορέα το επιτρέπουν-προκειμένου να καλυφθούν ανάγκες για πετρέλαιο και λεωφορεία που είναι αναγκαία για τη μετάβαση των Τρικαλινών αγροτοκτηνοτόφων στην Αθήνα.

Η αναχώρηση για το μεγάλο πανελλαδικό παναγροτικό συλλαλητήριο και την κατασκήνωση στην Αθήνα θα γίνει την Παρασκευή 12 Φλεβάρη , στις 11 το πρωί ,

από την αρχή της οδού Τσιτσάνη ( παραποταμίως- ψησταριά «Κωστάρα»).

 

Για τον κάθε φορέα που θέλει να στηρίξει οικονομικά και υλικά τον αγώνα της μικρομεσαίας αγροτιάς , αλλά και για περισσότερες πληροφορίες και συμμετοχές για την κάθοδο στην Αθήνα, παρακαλούμε επικοινωνήστε στα τηλέφωνα 69 74 14 71 81 & 69 72 87 98 50

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ Ν.ΤΡΙΚΑΛΩΝ

«Η ΑΝΟΙΞΗ»